Elders beleven

Niet alleen in Technopolis kan je je laten verrassen door wetenschap en technologie. Ben jij al gebeten door de wetenschapsmicrobe? Of zoek je gewoon naar te gekke activiteiten en evenementen? We helpen je maar al te graag op weg.
Digitale Quiz o polis 21

Zoek naar STEM-activiteiten in jouw buurt

Kriebelt het om ook na de schooluren of in je vrije tijd aan de slag te gaan met STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Dan zal je versteld zijn van het ruime aanbod aan workshops en andere activiteiten dat je hier terugvindt. De beste manier om bij te leren over wetenschap, techniek, wiskunde, ICT…? Dat doe je niet via een boek, maar al spelend en onderzoekend!

Ontdek meer

I Love Science Festival

Houd jij ook van de wetenschap? Dan is het I Love Science Festival helemaal iets voor jou. Haal je hart op aan talloze experimenten, laboratoria, animaties, lezingen, workshops en tentoonstellingen. Er zijn ook interactieve stands waar je van alles ontdekt over drones, augmented reality, de ruimte, robots en groene experimenten.

Ook Technopolis is van de partij met een reeks te gekke experimenten om zelf thuis uit te testen en een duizelingwekkende online show om nog lang over na te vertellen.

Voor iedereen van van 7 tot 77 jaar... en ouder!
Brussels Expo en online
Op 16 en 17 oktober 2021. Op 15 oktober staan de deuren digitaal en fysiek open voor scholen.
De meeste activiteiten zijn in het Frans.

FACTS, your Belgian comic-con

Verkleed je als white walker of kingslayer en trek naar FACTS waar we jou opwachten met A Song of Fire’ en A Song of Dry Ice’. Wedden dat al die magische filmeffecten nooit meer hetzelfde zijn, nadat je onze spectaculaire proeven hebt gezien?

Flanders Expo Gent
6 & 7 november 2021
Smile Safari 1

Trek op Smile Safari

Houd jij je telefoon altijd in de aanslag voor die ene perfecte foto of video? Ga dan zeker naar de Smile Safari. Dat is een super instagrammable en tiktok-friendly pop-upmuseum” of zeg maar een expeditie langs o.a. optische illusies, roze palmbomen en regenbogen. 

Laat je tijdens je ontdekkingstocht verrassen door onze populaire illusie Mirror, mirror on the wall”.

Ontdek meer