Koop vooraf je ticket(s) online en/​of registreer je bezoek. Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Dinopolis (uitverkocht)

Tijdelijke buitenexpo tot 21 februari

Dinopolis is volledig UITVERKOCHT. Er zijn helaas geen tickets meer verkrijgbaar.

Een groep levensgrote reuzendinosaurussen is aangetroffen op de site buiten Technopolis! Durf jij het aan om hen van dichtbij te bewonderen? Koop dan snel apart je tickets voor onze tijdelijke buitenexpo Dinopolis. Een bezoek duurt gemiddeld 40 minuten, maar je mag ook langer blijven. Wil je er een echte daguitstap van maken? Breng dan ook een bezoek aan Technopolis!

Oog in oog met megadino’s!

We katapulteren je miljoenen jaren terug naar de tijd dat reuzendinosaurussen de aarde domineerden. Hoe komt het eigenlijk dat heel wat dino’s zo groot waren? En waarom hadden de grootste zo'n petieterig klein hoofd? Je ontdekt het antwoord op deze en nog veel meer vragen, terwijl je oog in oog met deze magnifieke reuzen staat!

Dinopolis dinosaurus 9

Bewegende reuzen

Wandel tussen tien levensgrote dino’s die ademen, bewegen en – als het echt moet – “naar het toilet gaan”. Durf jij kennismaken met zowel onze herbivoren (indrukwekkende planteneters) als onze carnivoren (vleeseters met vlijmscherpe tanden)?

Dinopolis dinosaurus 6

Bangelijke sculpturen

Op je pad kom je ook vijf levensechte reuzensculpturen tegen van dino’s die ooit op deze aardbol rondliepen. Drie van die beelden figureerden – echt waar – in Jurassic Park, de dinofilm der dinofilms!

Dinopolis 10

Gigantische skeletten

Even indrukwekkend als gigantische robots en beelden zijn de negen (nagebouwde) skeletten van dino’s! Huid of geen huid, zo een levensgrote T-Rex ziet er altijd spectaculair en toch wel een tikkeltje angstaanjagend uit.

Dinopolis dinosaurus 12

Én fossielen

Onze dino-expo zou niet volledig zijn zonder een 20-tal fossielen (waarvan sommige afgietsels), die je bovendien met je (ontsmette) handen mag aanraken. Zo zie (en voel) je onder meer vlijmscherpe tanden, megabangelijke klauwen en massieve schedels, waarvan sommige al miljoenen jaren oud zijn.

Dinopolis dinosaurus 11

Te gekke activiteiten

Graaf net zoals een echte paleontoloog stukjes dino op met speciale gereedschappen of rijd naar hartenlust paardje op levensechte dino's. Er zijn ter plaatse ook gratis zoekprenten (voor kleuters) en doeboekjes (6 tot 12 jaar) verkrijgbaar.

Dinopolis Dinosaurus 28

Speciale avondopeningen

Op zaterdag en elke dag tijdens de krokusvakantie is Dinopolis ook 's avonds tot 18u30 open.

Praktisch

Tickets voor Dinopolis zijn apart en exclusief online verkrijgbaar. Om Technopolis zelf te bezoeken heb je een apart ticket nodig.
Voor alle leeftijden!
Dinopolis blijft nog tot en met 21 februari 2021 open. Dinopolis is open op woensdag (9u30 -16u30), zaterdag (9u30 - 18u30) en zondag (9u30 - 16u30) en elke dag van de krokusvakantie (9u30-18u30).
Een bezoek aan Dinopolis duurt gemiddeld 40 minuten, maar je mag ook langer blijven. Zin in een echte daguitstap? Ga dezelfde dag dan ook naar Technopolis!
In Dinopolis zijn 10 robotdino's, 5 levensechte sculpturen, 9 skeletten en 20 fossielen te bezichtigen.
Sommige van de dino’s zijn letterlijk zo groot als een gebouw! Daarom bevindt de expo zich buiten in openlucht in plaats van binnen.
Mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar

Reportage RTV Vandaag, 9/10/2020

Dinopolis is een tentoonstelling van Dino Don Inc. De informatie bij de fossielen kwam tot stand met de hulp van het Finse wetenschaps-doe-centrum Heureka.

Snel naar Dinopolis!

Zie je het helemaal zitten om terug te gaan naar de tijd dat dino's onze aardbol domineerden? Koop dan nu je Dinopolis-tickets! Dinopolis is open op woensdag, zaterdag (tot 18u30) en zondag. Tijdens de krokusvakantie is de expo élke dag open tot 18u30.