Update 29/10/2020 — Technopolis en Dinopolis zijn tijdelijk gesloten.
Veelgestelde vragen
Dinopolis oog 16 9

Dinopolis tijdelijk gesloten

Tijdelijke buitenexpo over dino’s

Net als de rest van Technopolis, is Dinopolis tijdelijk gesloten. Had je al tickets voor Dinopolis? We betalen automatisch je tickets terug op het rekeningnummer dat je hebt gebruikt bij je bestelling. In de loop van de volgende weken mag je de terugbetaling verwachten op je rekening. Je hoeft ons hiervoor zelf geen actie te ondernemen. We sturen je nog een mailtje.

Veelgestelde vragen

Een groep levensgrote reuzendinosaurussen is zonet aangetroffen op de site buiten Technopolis! Durf jij het aan om hen (ook 's avonds in het donker) van dichtbij te bewonderen? Koop dan snel apart je tickets voor onze tijdelijke buitenexpo Dinopolis! Je kan ook naar Dinopolis zonder Technopolis te bezoeken.

Oog in oog met megadino’s!

We katapulteren je miljoenen jaren terug naar de tijd dat reuzendinosaurussen de aarde domineerden. Hoe komt het eigenlijk dat heel wat dino’s zo groot waren? En waarom hadden de grootste zo'n petieterig klein hoofd? Je ontdekt het antwoord op deze en nog veel meer vragen, terwijl je oog in oog met deze magnifieke reuzen staat!

Dinopolis dinosaurus 9

Bewegende reuzen

Wandel tussen levensgrote dino’s die ademen, bewegen en – als het echt moet – “naar het toilet gaan”. Durf jij kennismaken met zowel onze herbivoren (indrukwekkende planteneters) als onze carnivoren (vleeseters met vlijmscherpe tanden)?

Dinopolis dinosaurus 6

Bangelijke sculpturen

Op je pad kom je ook levensechte reuzensculpturen tegen van dino’s die ooit op deze aardbol rondliepen. Sommige van die beelden figureerden – echt waar – in Jurassic Park, de dinofilm der dinofilms!

Dinopolis 10

Gigantische skeletten

Even indrukwekkend als gigantische robots en beelden zijn (nagebouwde) skeletten van dino’s! Huid of geen huid, zo een levensgrote T-Rex ziet er altijd spectaculair en toch wel een tikkeltje angstaanjagend uit.

Dinopolis dinosaurus 12

Échte fossielen

Een dino-expo zou niet volledig zijn zonder ook (stukjes van) échte dino’s die uit de grond werden gehaald. Zo zie je onder meer vlijmscherpe tanden, megabangelijke klauwen en massieve schedels die miljoenen jaren oud zijn.

Dinopolis dinosaurus 11

Te gekke activiteiten

Graaf net zoals een echte paleontoloog stukjes dino op met speciale gereedschappen of rijd naar hartenlust paardje op levensechte dino's. Er zijn ter plaatse ook gratis zoekprenten (voor kleuters) en doeboekjes (6 tot 12 jaar) verkrijgbaar.

Dinopolis Dinosaurus 28

Speciale avondopeningen

Op vrijdag, zaterdag en elke dag tijdens de herfst-en kerstvakantie (behalve op 24 en 31 december) is Dinopolis ook 's avonds tot 20u30 open. Durf jij onze koudbloedige vrienden in het donker te ontmoeten?!

Praktisch

Tickets voor Dinopolis zijn apart en exclusief online verkrijgbaar. Om Technopolis zelf te bezoeken heb je een apart ticket nodig.
Voor alle leeftijden!
Dinopolis blijft nog tot en met 3 januari open. Voor het grote publiek is Dinopolis open op woensdag (9u30 -16u30), vrijdagavond (16u30 - 20u30), zaterdag (9u30 - 20u30) en zondag (9u30 - 16u30) en elke dag van de herfst- en kerstvakantie (9u30-20u30). Op 24 en 31 december is de expo open van 9u30 tot 16u30. Dinopolis is gesloten op 25 december en 1 januari.
Een bezoek aan Dinopolis duurt gemiddeld 40 minuten, maar je mag ook langer blijven.
Sommige van de dino’s zijn letterlijk zo groot als een gebouw! Daarom bevindt de expo zich buiten in openlucht in plaats van binnen.
Mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar

Reportage RTV Vandaag, 9/10/2020

Dinopolis is een tentoonstelling van Dino Don Inc. De informatie bij de fossielen kwam tot stand met de hulp van het Finse wetenschaps-doe-centrum Heureka.

Snel naar Dinopolis!

Zie je het helemaal zitten om terug te gaan naar de tijd dat dino's onze aardbol domineerden? Koop dan nu je Dinopolis-tickets! Dinopolis is open op woensdag, vrijdagavond, zaterdag (ook 's avonds) en zondag. Tijdens de herfst- en kerstvakantie is de expo élke dag open tot 's avonds, behalve op 24 en 31 december. Dinopolis is gesloten op 25 december en 1 januari.