Technopolis is nog even gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je kot omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis blijft nog even gesloten

STEK, exclusief voor én door jonge makers

Stukje van STEK tijdelijk afgesloten voor bouw toren
Nieuw
14-18
Big news! We bouwen aan STEK, een gloednieuwe zone exclusief voor én door jongeren. Hoe deze zone precies wordt ingevuld, dat beslissen we graag samen met jou. Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken". Een deel van STEK is tijdelijk afgesloten om er een toren te bouwen die van STEK helemaal een tweede stek voor (toekomstige) makers zal maken.

What the... STEK!?

Wat STEK precies zal inhouden? Dat weet jij misschien wel beter dan wij! STEK wordt namelijk een creatieve zone voor en door jongeren. Jij bepaalt met andere woorden helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Voor wie?

Of je over bepaalde skills moet beschikken? Hell no! Letterlijk iedereen met ideeën, creativiteit en nieuwsgierigheid is welkom in STEK! Er is slechts 1 echte must: dat je minimum 14 jaar bent... De rest doet er écht niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, chillen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Toren is bijna af

Momenteel wordt hier de laatste hand aan een indrukwekkende toren in STEK gelegd. De 'Toren' wordt het skelet dat de STEKPACK (een selecte groep jongeren met de missie om van STEK een échte stek te maken) en andere geïnteresseerde jongeren zelf zullen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops.

De 7 opstellingen die voorlopig nog in STEK stonden krijgen binnenkort een nieuw plekje in Technopolis. We doen ons best om de hinder tijdens je bezoek te beperken.

STEK Toren 4

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Gratis workshops in STEK

Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken". Tijdens de paasvakantie organiseren we niet zomaar 1 workshop, maar een hele "Grow-a-thon". Schrijf je nu in en bouw mee mee aan een interactieve tuin in STEK.