Technopolis is gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je keuken omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis is gesloten

#Technopolisbouwt

Deel van STEK afgesloten tot eind maart (onder voorbehoud)
4-104
Met trots delen we met jou onze ambitieuze toekomstplannen! Dit jaar nog creëren we een zone waar partners met hun nieuwste technologische snufjes kunnen pronken. Daarnaast staat een “Puur”-zone op de planning met opstellingen die puur focussen op een aantal basisprincipes uit de wetenschap. De kroon op ons werk? De uitbreiding van ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten: het Kinder-doe-centrum! En daar eindigt het niet… Het wordt er alleen maar beter op!

Onze toekomstplannen in kaart

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Geen zorgen, het wordt allemaal (nóg) beter. Omdat Technopolis de hele tijd open blijft, zal je de komende jaren hier en daar nog een bordje “gesloten” of een dranghek tegenkomen. Niet altijd even fijn, dat geven we toe. Maar verandering is nu eenmaal nodig om vooruit te kunnen gaan.

We bouwen dus niet zomaar aan onze tentoonstellingsruimte. We bouwen aan de toekomst van Technopolis!

1. STEK: gedeeltelijk afgesloten tot eind maart (voorjaar 2020)

Eind vorig jaar openden we STEK, een zone exclusief voor en door jongeren. Tot eind maart (timing onder voorbehoud) wordt een klein stukje van deze zone afgesloten om een grote toren te bouwen die van deze "stek" helemaal een tweede thuis voor jonge creatieve denkers en makers zal maken.

Om plaats te maken voor de toren werden tijdelijk 7 opstellingen van de vloer gehaald die binnenkort een nieuw plekje in Technopolis krijgen. We doen ons best om de hinder tijdens je bezoek te beperken.

STEK Bouw Toren 11 03 1

2. Partnerzone (december 2020)

In onze partnerzone tonen we je dat Vlaanderen een broedplaats is voor wetenschappelijke en technologische innovatie. We laten je ook zien hoe deze innovaties vroeg of laat een belangrijke rol in jouw leven spelen. Voor deze zone zone werken we samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen (onze partners). Zo sta je binnenkort in Technopolis oog in oog met de wetenschap en technologie van de toekomst!

02 partnerzone

3. Puur-zone: fase 1 (voorjaar 2021)

Pure wetenschap! Dat bieden we je aan in de Puur-zone, een ode aan een hele reeks basisprincipes uit de wetenschap. De opstellingen in deze zone zijn klassiekers, die niet weg te denken zijn uit Technopolis.

03 puur deel 1

4. Kinder-doe-centrum: fase 1 (zomer 2021)

Ons wetenschapsparadijs voor de allerjongsten staat een grondige opknapbeurt én uitbreiding te wachten! In een eerste fase voegen we op de benedenverdieping een stuk toe aan het Kinder-doe-centrum, waardoor het ruwweg anderhalf keer zo groot wordt.

Kinder-doe-centrum deel 1

5. Puur-zone: fase 2 (voorjaar 2022)

De Puur-zone komt tot stand in 2 fases. In de tweede fase breiden we de op dat moment bestaande Puur-zone uit tot een joekel van een zone boordevol klassiekers die je niet mag missen.

05 puur deel 2

6. Kinder-doe-centrum: fase 2 (voorjaar 2022)

Nadat het Kinder-doe-centrum werd uitgebreid, krijgt de bovenverdieping een flinke opknapbeurt. Na afloop ziet deze zone voor 4- tot 8-jarigen er splinternieuw uit.

06 Kinder-doe-centrum deel 2

7. Kinder-doe-centrum (eind 2022)

Onze populaire waterzone, die nu in de hoofdtentoonstelling staat, krijgt eind 2022 een vaste plek in het Kinder-doe-centrum.

07 Kinder-doe-centrum deel 3

Het wordt er alleen maar beter op!

Niet alleen de tentoonstellingsruimte staat grote veranderingen te wachten. Er staan nog heel wat infrastructurele werken op de planning. Deze hebben als doel jouw bezoek aan Technopolis nog aangenamer te maken.

Infrastructurele verbeteringen

We sommen een aantal werken op in willekeurige volgorde:

  • Herinrichting onthaal en de shop (aangepaste flow)
  • Vernieuwing van het Atelier en het Lab
  • Verbouwing van het restaurant, de koffiecorner en de picknickruimte
  • Plaatsing afdak aan de inkom
  • Aanpassing signalisatie

En het prijskaartje?

De Vlaamse overheid kent ons een eenmalige investering van max. €10 miljoen toe om Technopolis volledig te vernieuwen en klaar te stomen voor de toekomst. Vanaf eind dit jaar pluk jij al mee de vruchten van deze investering. Beloofd!

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.


Stephane Berghmans, CEO of Technopolis
We zijn in het midden van een grote verandering waar we willen evolueren naar een plaats waar kinderen de toekomst kunnen ervaren, hun talenten ontdekken en (meer dan ooit) gefascineerd geraken voor wetenschap en technologie.
De laatste twee jaar werd er hard gewerkt om deze groei te ondersteunen en hebben we ook in samenwerking met het hele veld (bedrijven/​onderwijsveld/​overheid) een plan geschreven om deze ambitie waar te maken.

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien hoef je met een online ticket op zak minder lang aan te schuiven aan het onthaal en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!