Technopolis is nog even gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je kot omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis blijft nog even gesloten
Waterzone oktopus

Waterzone

Experimenteer met water
8+
Op zoek naar waterpret waar je iets van bij leert? Het is maar een woord. Rep je naar onze Waterzone en experimenteer er met water!

Enkele toppers...

Reuzenzeepbel 1

Sta in een reuzenzeepbel!

Bellen blazen kan iedereen, maar zelf in een zeepbel kruipen? Daarvoor moet je in onze Waterzone zijn!

Trek langzaam aan het touw, zodat de rode staaf omhoog komt uit de bak met zeepsop. Tussen de staaf en de bak met de zeepoplossing vormt zich een kleurrijke film. Welke kleuren krijgt jouw zeepbel?

Kopjespomp

De kompjespomp

Breng met de schroef van Archimedes, het waterwiel en de kopjespomp water omhoog. Of laat er balletjes balanceren op een waterstraal en blaas ze naar een draaikolk.

Al spetterend en spatterend ontdek je alles over waterdruk en de wet van de communicerende vaten. Dat zijn geen pratende vaten, maar het lijkt wel alsof ze onderling met elkaar iets afspreken. Als je ze met elkaar verbindt, dan gaat het water erin even hoog staan. Je mag het zelf uitproberen! Je hebt niet meer nodig dan wat bekers, kraantjes en slangetjes…

Praktisch

Inbegrepen in de prijs van je dagticket

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Experimenteer met water!

Tickets kopen?

Zolang we niet met zekerheid weten wanneer Technopolis opnieuw opent, kan je om praktische redenen tijdelijk geen tickets aankopen. Je kan intussen wel al even onze tarieven bekijken.