Technopolis is gesloten

Waar is dat FACE-je?

Dankzij Technopolis is élk experiment een feestje!
Ons doel? De verbazing van jouw gezicht aflezen als je onze experimenten uitprobeert! Want verrassen zullen we je… Maakt niet uit of je nu onze plasmabol ziet vonken geven, een vliegtuig aan de grond zet, met je eigen (kleuren)schaduw speelt of slijmerige glibberwormen maakt in ons Lab. Waar is dat FACE-je? Zowel in Technopolis als op social media is élk zot experiment van ons... een regelrecht feestje! Ook onze knotsgekke facefilter op Instagram kan tellen als experiment. Voel jij je al in een face-stemming? Technopolis wordt 20 in 2020 en dat zal je geweten hebben!

Wat vind je in onze knotsgekke facefilter terug?

Video
10+

Een baard van euh... glibberwormen!

Wat hangt daar aan je gezicht? Geen baardharen, maar glibberwormen! Deze slijmerige beestjes” kan je helemaal zelf in het Lab maken. Probeer dit superleuke proefje uit en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis.

Op woensdagnamiddag van 15u tot 15u30. Op zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u. Tijdens (korte) schoolvakanties elke dag van 10u30 tot 12u en van 13u tot 16u.

Ontdek alle workshops in het Lab
Plasmabol vonken

Geen vuurwerk, maar vonken...

Wooooow, kwamen er nu net vonken uit je oren? Wacht tot je onze plasmabol échte vonken ziet geven. Leg je hand op de bol en wedden dat je mond openvalt als je het effect ziet! 

Nog meer opstellingen voor te gekke selfies

In Technopolis is élk experiment een feestje!

Inderdaad, élke spectaculaire show, élke te gekke workshop, élke fascinerende demo, élk zot experiment is een regelrecht feestje! Een goeie tip: bekijk het dagprogramma voor een volledig overzicht van alle experimenten.

Download zeker ook onze gratis app, een handige zakgids voor tijdens je bezoek.

Sporttentoonstelling 150

Wat vinden Celine en Michiel van de facefilter?

Je leest het goed! Ook Celine en Michiel hebben de facefilter al uitgeprobeerd. Meer nog, zij kwamen speciaal naar Technopolis om de leukste elementen voor de filter te selecteren!

Waar kan je onze facefilter uitproberen?

Ga als de bliksem naar het Technopolis-profiel op Instagram en klik op de smiley. Tag zeker @Technopolis_be in jouw foto!

Gek van glibberig slijm en vonken? Passeer langs onze shop!

Onze shop zit vol verrassingen voor wie van wetenschap houdt. Je vindt er een groot assortiment aan wetenschappelijke boeken, bouwpakketten, hersenbrekers, leuke gadgets en speelgoed.

Slijm maken shop

Maak ook thuis slijm

Leef je uit met deze Science Explorer kit en maak op eigen houtje superglibberig slijm.

€ 7
Plasmabol

Breng vonken mee naar huis

Trakteer jezelf of vrienden op een kleinere versie van de plasmabol in onze tentoonstellingsruimte.

€ 34,50 (groot) - € 16,50 (klein)

En alle gekheid op een stokje: hoe werken onze feestige facefilters?

Facefilter

De slimme technologie achter facefilters

Facefilters werken op basis van augmented reality, een knap staaltje nieuwe technologie. Om een augmented reality facefilter op een foto te zetten, moeten Instagram en Snapchat weten wat ze zien. Maar hoe doen zo’n apps dat? Ze maken hiervoor gebruik van computer vision’.

Lees er alles over in onze blog!

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien vermijd je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!