Technopolis is gesloten

#InMijnElement het hele jaar door

Ontdek onze toppers!
Waarvan geraak jij helemaal in je element? In Technopolis hoef je niet ver te zoeken naar topactiviteiten die van een doorsnee dag een topdag maken! Wat dacht je van een fietsrit op een kabel in plaats van door de stad? Of waarom zou je geen vliegtuig eigenhandig aan de grond zetten in plaats van er een zien vliegen? Vind alle toppers terug via onze app onder het thema toppers bij opstellingen.

#InMijnElement door deze toppers

Fiets op de kabel 4

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom deze niet zomaar uit balans geraakt!

Voor deze opstelling moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.

Land een vliegtuig 2

Land een vliegtuig

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

Sporttentoonstelling 150

Vlieg parapente in virtual reality

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging en luchtstroom!

Voor deze opstelling moet je minstens 1,35 m meten én minimum 8 jaar zijn.

Mendelejev game 8

Zoek naar elementen in het heelal

Hoe snel ben jij? Speur samen met nog een gamer de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen met onze gigantische Mendelejev-game!

Sporttentoonstelling 6

Klim naar de top

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

Hef een auto op 5

Hef een auto op

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen! Alleszins niet in Technopolis... Met behulp van een megahefboom til je onze auto zo van de grond.

Spijkerbed 6

Vang een uiltje op een spijkerbed

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel... spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit...

Sta in een zeepbel 3

Sta in een reuzenzeepbel

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

Play 35b

Scratch als een echte DJ

Aan onze DJ-tafel scratch je als een échte DJ! Bedien de knoppen als een virtuoos en zorg voor het typische “scratchgeluid" dat gemaakt wordt door vinylplaten.

Schaduwen in kleuren 2

Maak schaduwen in kleur

Schaduwen kunnen ook verschillende kleuren hebben. Eerst zien en dan geloven? Kom naar Technopolis en maak de gekste schaduwen.

Download onze gratis app

Wil je tijdens je bezoek weten wat precies waar en wanneer plaatsvindt? Download dan onze gratis app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

App Store

#InMijnElement in het Kinder-doe-centrum

Tikkeltje te jong voor de toppers?

Nieuwsgierige rakkers vanaf 4 jaar doen hun eerste ontdekkingen in het Kinder-doe-centrum.

Een ziekenwagen besturen, een dak leggen, rekken vullen in de supermarkt of ervaren hoe hoe is om als een vlieg te zien: in het Kinder-doe-centrum kruipen kids in de rol die ze willen... en ze steken er nog veel van op ook! De wereld van de grote mensen was nog nooit zo toegankelijk voor jonge kinderen als in het Kinder-doe-centrum!

Praktisch

&#; Inbegrepen in je dagticket
&#; Voor jong en oud. Enkel de opstellingen in het Kinder-doe-centrum zijn bestemd voor de jongste kinderen (4 tot 8 jaar).

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien vermijd je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!