8-12

Insectenshow met Peter Berx

Hoe helpen insecten ons?
Goeie vraag! We zien hen vaak over het hoofd, maar toch zijn het de kleintjes die de wereld doen draaien. Insectenliefhebber Peter Berx zakt op maandag 15 augustus af naar Technopolis en legt uit hoe dat komt. 

Deze speciale insectenshow is volledig inbegrepen in de prijs van je dagticket voor Technopolis en/​of Insectopia. Reserveren hoef je niet, maar we raden je wel aan om op tijd te zijn voor een (goed) plekje. De show start om stipt 15u en duurt ongeveer een uur.
Insecten

Wat doen insecten dan?

Meer dan je denkt. En je hoeft het niet ver te zoeken. Een gezonde appel, een stukje chocolade of aardbeienyoghurt: het zou er niet zijn zonder bijen, muggen en… jawel… luizen! Insecten bestuiven niet alleen onze gewassen en bloemen, ze ruimen ook rot voedsel en kadavers op. Andere worden in de farma gebruikt en sommige – sorry, beestjes – zijn heel voedzaam. 

Peter Berx legt het uit

Wie kan ons beter uitleggen waarom er insecten zijn dan Peter Berx? Hij is een entomoloog en dat wil zeggen dat hij héél veel weet over insecten. Deze grote kleinebeestjesfan schreef er zelfs een boek over samen met Lieven Scheire: Insecten : het geflipte leven van zespotigen en andere vreemde beesten’. Een absolute aanrader!

Waarom? Wat? En hoe…?

Waarom hebben insecten 6 in plaats van 4 poten? Waarom zijn bijen niet rood en zwart? Wat als alle muggen van de aardbol verdwijnen? Hoe bouw je een insectenhotel? Wacht niet tot de insectenshow om een vraag te stellen. Met een beetje geluk beantwoordt Peter jouw vraag tijdens het vragenrondje.

Stel een vraag
Insectje
Mieren noot

In een notendop

Maandag 15 augustus, van 15u tot 16u
Gratis (inbegrepen in dagticket Technopolis en/of Insectopia). Je hebt hiervoor geen aparte reservatie of ticket nodig. We raden je wel aan om op tijd te zijn voor een (goed) plekje.
Ideaal voor curieuze bengels van 8 tot 12 jaar. (En hun (groot)ouders, tantes en nonkels, grote en kleine zussen en broers…)
Vliegenmeppers en spuitbussen zijn niet toegestaan
In het auditorium (de Kegel) waar al onze shows plaatsvinden. Ingang: vlakbij onthaal of benedenverdieping

Begint het al te kriebelen?

Bij Peter ook! Hij brengt trouwens een aantal piepkleine vriendjes mee om van dichtbij te bekijken. Kan je echt niet wachten? Ga dan snel even naar buiten en loop eens rond in je tuin, in het park… Je zal verschieten hoeveel insecten je tegenkomt. Welke soorten zie je? Wat zijn ze aan het doen? Noteer het en wie weet word je later zelf een insectenkenner.

ingang Insectopia

Twee vliegen in één klap

Trek voor of na de insectenshow ook naar Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn. Koop online een combiticket voor Insectopia en Technopolis en bespaar maar liefst € 2 per ticket. Let wel op: combitickets zijn exclusief online verkrijgbaar.

Koop een combiticket