Technopolis is gesloten

Laat de krokusvakantie knallen!

Schiet als een raket naar Technopolis voor een explosieve lading fun
Oorverdovende knallen, oogverblindende stikstofwolken, hartverwarmende steekvlammen en honderden experimenten waar je haren van omhoog gaan staan! Tijdens de krokusvakantie staat Technopolis voor jou klaar met een reeks onvergetelijke hoogvliegers. Koop nu je tickets en laat je krokusvakantie knallen!
Kettingreactie demo

Knallers van demo’s

Ontdek hoe je een raket lanceert met niet meer dan een rolmeter tijdens onze knaller van een kettingreactie. 

Staan de haartjes op je armen al omhoog? Sta dan zeker op de eerste rij van onze demo met de Van de Graaff-generator. Tijdens deze demo zetten we je haren omhoog: niet met gel, maar met… elektriciteit!

Ontdek hoe onze demo's knallen
Robin wil naar de maan

Explosieve show “Robin wil naar de maan”

Trakteer je zintuigen op een show vol spectaculaire knallen en vlammen die nog lang zullen nazinderen… 

Robin, de held van de show, is van plan zichzelf naar de maan te knallen aan de hand van een raketpakket en wat uitleg over de vuurdriehoek. Er ontbreekt nog één ding om deze missie te doen slagen: een geschikte brandstof! 

Ontdek hoe onze show knalt
Vliegsimulator

Hoogvliegers van experimenten

Onze exporuimte barst van de originele experimenten! Het ene moment fiets je in de lucht en het volgende sta je in een enorme zeepbel of doe je een dutje op een spijkerbed. Nog maar net bekomen van het ene avontuur, zet je al een vliegtuig veilig aan de grond of start je een zoektocht naar chemische elementen in het heelal met onze Mendelejev-game.

Welke van deze experimenten voer jij uit tijdens de krokusvakantie?

Ontdek hoe onze expo's knallen
Creatieve uitdagingen in het Atelier

Wervelende workshops

In het Lab en het Atelier steek je zelf de handen uit de mouwen! Tijdens de krokusvakantie kan je in het Lab aan de slag als een echte laborant. Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld glibberige wormen te maken, te leren hoe je dopinggebruikers ontmaskert of een tekening te laten drijven? 

In het Atelier schotelen we je een reeks creatieve uitdagingen voor. Aan jou om óns te verrassen met jouw oplossingen.

Alles om je krokusvakantie te laten knallen

In het dagprogramma vind je een overzicht van alles wat je tijdens de krokusvakantie in Technopolis kan beleven.

Pijlsnel op je doel af met onze gratis app

Mis geen enkele demo, show of workshop aan de hand van de herinneringsfunctie en leg een lijst met favoriete opstellingen aan. Ga recht op je doel af en verlies geen minuut experimenteerplezier via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen.

Laat ook je Instagram-account knallen!

Katapulteer je Instagram-account naar de sterren met onze gloednieuwe facefilter! Ga naar het profiel van Technopolis op Instagram en probeer ‘m uit.

En oh ja, vergeet niet je mond te openen om – net als Robin uit onze show of de edutainer tijdens onze demo Kettingreactie – de raket te lanceren! Ready for take-off?!

Laat jij net als Dieter en Francis Coppens de krokusvakantie knallen?

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien vermijd je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!