Alle tickets voor de paasvakantie zijn uitverkocht. | Tijdens de paasvakantie zijn we open tot 19u i.p.v. 17u. |
Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren. | Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Maak jij onze kettingreactie compleet?

Win een gratis bezoek en zet zelf de nieuwe kettingreactie in gang!
3 - 18 april
Wat hebben sinaasappelen, een pedaalemmer, een gigantisch spaarvarken, een basketbal en een bokshandschoen met elkaar gemeen? Het zijn allemaal onderdelen van onze oogverblindende overweldigende OMG-ik-kan-mijn-ogen-niet-geloven kettingreactie die vanaf 28 april elke woensdag in Technopolis in gang gezet wordt. Tenminste, als jij ons even kan helpen om de kettingreactie compleet te maken. Doe jij mee aan onze wedstrijd tijdens de paasvakantie (3 t.e.m. 18 april)?

Hoe de petanqueballen doen kantelen?

We bouwen volop aan een spectaculaire kettingreactie die bezoekers achterover zal doen slaan van verbazing. Maar… we zitten met de handen in de haren. Een kettingreactie werkt namelijk alleen als élke actie een nieuwe actie veroorzaakt.

Hoezo? Een eenvoudig voorbeeld van een kettingreactie is een rij dominostenen die omvalt. Elk blokje dat valt doet door de zwaartekracht een ander blokje vallen totdat er geen blokjes meer recht staan. Als halverwege een blokje niet zou omvallen, dan is de kettingreactie niet compleet en schreeuwt niemand woooow! En dat is nu net het probleem met onze kettingreactie. Op een gegeven moment duwt een bokshandschoen tegen de plumeau (zie foto) en dan gaat de plumeau naar links en dan… gebeurt er niets meer.

Kan jij een knotsgekke manier verzinnen waardoor de wip waarop de petanqueballen liggen gaat kantelen en onze kettingreactie een écht spektakel wordt?

Doe mee aan onze wedstrijd!

Maak een tekening of een knutselwerk van jouw briljante oplossing, schrijf er je naam en het e-mailadres van een volwassene op (of van jezelf als je al 13 bent) en kom het afgeven aan het onthaal in Technopolis. Of maak er een foto van en stuur deze naar info@technopolis.be. Deelnemen kan van 3 t.e.m. 18 april. En nee, geen enkel idee is te zot!

En wat als je wint?

Kom jij met het meest briljante idee van allemaal op de proppen? Dan brengen we jou vlak na de paasvakantie persoonlijk op de hoogte en maken we aan de hand van jouw ontwerp de kettingreactie compleet. Het maakt niet uit of we daarvoor roze olifanten, strandslippers, lolly’s, kandelaars, pijlen of wat dan ook voor nodig hebben. Als we zeggen dat geen enkel idee te zot is, dan menen we dat.

En eerlijk is eerlijk, wij gaan niet met de eer lopen. Jij bent degene die op woensdag 28 april in Technopolis onze gloednieuwe kettingreactie in gang mag zetten terwijl alle andere bezoekers toekijken. Op deze speciale dag mag jij samen met je bubbel die dag GRATIS naar Technopolis!

In een notendop

Je moet een oplossing bedenken om via de plumeau de petanqueballen te doen kantelen.
Je kan jouw tekening of knutselwerk afgeven aan ons onthaal (met je naam en een e-mailadres erop) of er een foto van nemen en naar info@technopolis.be mailen.
Deelnemen kan van 3 t.e.m. 18 april 2021.
Als je wint, mag je op woensdag 28 april gratis met je bubbel naar Technopolis en je mag er de kettingreactie, die dankzij jou tegen dan compleet is, in gang zetten.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.