Kom je (ook) naar onze buitenexpo Insectopia? Koop dan zeker je tickets online als je zeker wil zijn dat er nog plaats is. 
Voordelige combitickets om Technopolis en Insectopia op één dag te bezoeken, zijn exclusief online verkrijgbaar.
Tickets & info

Praktisch: handig om te weten

Kom goed voorbereid op bezoek

Coronamaatregelen

Om jou een zo veilig mogelijke en zorgeloze beleving te bezorgen, hebben we een reeks belangrijke coronamaatregelen genomen.

Hoe en wanneer bereik je ons?

We liggen vlak aan de afrit Mechelen-Zuid en hebben een ruime parking waarop je gratis parkeert. Zie hoe je ons bereikt.

Bekijk onze openingsuren
015 34 20 00 (op werkdagen)
Moeder dochter interactief

Wat en voor wie?

Technopolis is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 van alles over wetenschap en technologie komen ontdekken.Technopolis is géén museum, maar een doe-centrum! Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen.

Kassa

Hoeveel kost een dagje Technopolis?

In de toegangsprijs zijn alle tentoonstellingen en activiteiten inbegrepen. Raadpleeg op voorhand het dagprogramma om te weten wat er op de dag van jouw bezoek allemaal te beleven valt.

Ook de parking is inbegrepen!

Kom je langs op een schooldag?

Op deze dagen ontvangen we voornamelijk leerlingen in klasverband en staan er geen shows op het dagprogramma. Ook geven we geen workshops, omdat onze workshopruimtes gereserveerd zijn voor scholen. Op schooldagen zijn wél alle expo's en zones geopend en geven we op regelmatige tijdstippen demo's.

Je bent hier élke dag van het jaar superwelkom, maar weet wel dat het hier op schooldagen vrij druk kan zijn...

Kom je langs met je klas?

Onder 'scholen' vind je het volledige scholenaanbod per leerjaar of graad, inclusief shows, workshops, e-rally's...

Reserveer
zeker je klasuitstap op voorhand.

Video

Wat staat er op het programma?

Download voor je bezoek aan Technopolis onze gratis app. Aan de hand daarvan mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en leg een lijst met favoriete opstellingen aan. Ga recht op je doel af en verlies geen minuut experimenteerplezier via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen.

Bekijk ook op voorhand het dagprogramma op onze website om te weten welke activiteiten wanneer plaatsvinden.

Meisje in restaurant

Restaurant

Het restaurant is weer open. We volgen strikt alle coronamaatregelen op en zorgen voor voldoende ruimte tussen de tafels, zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Om praktische redenen mag je tijdelijk niet picknicken in Technopolis.

Ontdek er alles over
Shop meisje

Shop

Wil je thuis nog nagenieten van je dagje Technopolis? Ga dan even langs in onze shop. Je vindt er een groot assortiment aan wetenschappelijke boeken, bouwpakketten, hersenbrekers, leuke gadgets en speelgoed.

Ontdek er alles over
Edutainer handschoenen bril

Monitoren en edutainers

Ontdekken, uitvinden en testen? Dat doe je het best zelf. Maar duikt er toch een vraag op, stel ze dan aan een van onze monitoren of edutainers! Je herkent ze aan hun rode Technopolis-hemd en hun passie voor wetenschap.

Bezoekers rond Kettingreactie

Groepsbezoek

Kom je met 15 of meer personen? Reserveer je bezoek dan op voorhand en geniet van een mooie groepskorting!

Ontdek er alles over
Technopolis parking

Toegankelijkheid en voorzieningen

Technopolis doet haar uiterste best om iedereen een aangename en wetenschappe-leuke dag te bieden. Je bent dus zeker van deze voorzieningen.
Ontdek er alles over

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket voor Technopolis. Bovendien hoef je met een online ticket op zak minder lang aan te schuiven aan het onthaal en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren. Ook je tickets voor onze buitenexpo Insectopia koop je bij voorkeur online. De prijs is hetzelfde als aan de kassa, maar zo ben je zeker dat er plaats vrij is op de dag dat je langskomt.