Update 23/10/2020 — Technopolis en Dinopolis blijven OPEN! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig.
Kom veilig op bezoek

Praktisch: handig om te weten

Kom goed voorbereid op bezoek

Coronamaatregelen

Om jou een zo veilig mogelijke en zorgeloze beleving te bezorgen, hebben we een reeks belangrijke coronamaatregelen genomen.

Koop je ticket(s) online via registratie- en ticketmodule. Al een ticket of abonnement? Laat dan enkel nog weten op welke dag en hoe laat je komt.
Reserveer apart je plekje voor onze demo's, shows en workshops.
Houd 1,5m afstand en volg de pijlen
Ontsmet regelmatig je handen
Mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar

Hoe en wanneer bereik je ons?

We liggen vlak aan de afrit Mechelen-Zuid en hebben een ruime parking waarop je gratis parkeert. Zie hoe je ons bereikt.

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, ontvangen we niet langer individuele bezoekers en schoolgroepen op één dag. Daarom is Technopolis in schoolperiodes voor individuele bezoekers voorlopig enkel op woensdag, zaterdag en zondag open. Tijdens schoolvakanties is Technopolis wél elke dag open. Technopolis is ook open op 1 en 11 november. De openingsuren zijn altijd van 9u30 tot 17u.

Technopolis is GESLOTEN op kerst- en nieuwjaarsdag en de eerste week van september voor onze jaarlijkse schoonmaak- en opknapbeurt.
015 34 20 00 (op werkdagen)
Moeder dochter interactief

Wat en voor wie?

Technopolis is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 van alles over wetenschap en technologie komen ontdekken.Technopolis is géén museum, maar een doe-centrum! Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen.

Kassa

Hoeveel kost een dagje Technopolis?

In de toegangsprijs zijn alle tentoonstellingen en activiteiten inbegrepen. Raadpleeg op voorhand het dagprogramma om te weten wat er op de dag van jouw bezoek allemaal te beleven valt.

Ook de parking is inbegrepen!

Kom je langs op een schooldag?

Op deze dagen ontvangen we voornamelijk leerlingen in klasverband en staan er geen shows op het dagprogramma. Ook geven we geen workshops, omdat onze workshopruimtes gereserveerd zijn voor scholen. Op schooldagen zijn wél alle expo's en zones geopend en geven we op regelmatige tijdstippen demo's.

Je bent hier élke dag van het jaar superwelkom, maar weet wel dat het hier op schooldagen vrij druk kan zijn...

Kom je langs met je klas?

Onder 'scholen' vind je het volledige scholenaanbod per leerjaar of graad, inclusief shows, workshops, e-rally's...

Reserveer
zeker je klasuitstap op voorhand.

Video

Wat staat er op het programma?

Download voor je bezoek aan Technopolis onze gratis app. Aan de hand daarvan mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en leg een lijst met favoriete opstellingen aan. Ga recht op je doel af en verlies geen minuut experimenteerplezier via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen.

Bekijk ook op voorhand het dagprogramma op onze website om te weten welke activiteiten wanneer plaatsvinden.

Meisje in restaurant

Restaurant

Net zoals alle andere restaurants in het land, is het restaurant van Technopolis tijdelijk gesloten. Omdat we niet mogen toestaan dat er gegeten en gedronken wordt in Technopolis, werd ook de picknickruimte gesloten en kan je geen drankjes of snacks uit onze automaten verkrijgen.

Ontdek er alles over
Shop meisje

Shop

Wil je thuis nog nagenieten van je dagje Technopolis? Ga dan even langs in onze shop. Je vindt er een groot assortiment aan wetenschappelijke boeken, bouwpakketten, hersenbrekers, leuke gadgets en speelgoed.

Ontdek er alles over
Edutainer handschoenen bril

Monitoren en edutainers

Ontdekken, uitvinden en testen? Dat doe je het best zelf. Maar duikt er toch een vraag op, stel ze dan aan een van onze monitoren of edutainers! Je herkent ze aan hun rode Technopolis-hemd en hun passie voor wetenschap.

Bezoekers rond Kettingreactie

Groepsbezoek

Kom je met 15 of meer personen? Reserveer je bezoek dan op voorhand en geniet van een mooie groepskorting!

Ontdek er alles over
Technopolis parking

Toegankelijkheid en voorzieningen

Technopolis doet haar uiterste best om iedereen een aangename en wetenschappe-leuke dag te bieden. Je bent dus zeker van deze voorzieningen.
Ontdek er alles over

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen. Kom je ook voor de tijdelijke expo Dinopolis? Koop hiervoor apart een ticket aan. Je Technopolis-ticket geeft je geen toegang tot Dinopolis.