10+

TechniekClub 2.0

Schrijf je nu in!
Ga je naar het 5e of 6e leerjaar? En ben jij nieuwsgierig, creatief en vindingrijk? Dan is de TechniekClub 2.0 helemaal op jouw lijf geschreven! Tijdens de sessies op woensdagnamiddag leer je heel wat nieuwe technieken aan, waarmee je vervolgens iets in elkaar steekt waar de beste doe-het-zelver jaloers op zou zijn. Vanwaar de 2.0? Wij bepalen niet langer wat jij maakt! Dat opent eindeloos veel mogelijkheden…
Techiek Club

Spreken boormachines en lijmpistolen je meer aan dan Netflix?

En jeuken je vingers om nieuwe technieken aan te leren? Dan is de TechniekClub 2.0 helemaal op jouw lijf geschreven! | *SPOILERALERT* | Lees niet verder als je je handen niet wil vuilmaken.

Welke technieken en materialen?

Je maakt eerst een ontwerp, creëert vervolgens een prototype in karton om het daarna in hout te bouwen. Zo leer je verbindingstechnieken aan en leer je werken met overbrengingen. Nadat je deze technieken geleerd hebt, ben je klaar om ze in groep toe te passen.

Zie je dat helemaal zitten? Stroop dan alvast je mouwen op, want tijdens de TechniekClub 2.0 werken we met o.a. elektrische figuurzagen, hete lijmpistolen, zagen, hamers, bankvijzen…

Wat maak je?

Dat bepaal jij samen met de andere deelnemers! Als je de technieken goed toepast en erin slaagt om samen te werken, dan zijn de mogelijkheden ein-de-loos. Dus waarom zouden wij dan op voorhand bepalen wat jij gaat maken? Het maakt trouwens niet uit dat niet alles van de eerste keer lukt, want ook van proberen (en opnieuw proberen) leer je bij! Belangrijk is dat je zin hebt om bij te leren en om samen met de andere deelnemers een mooi project uit te werken. Tijdens de laatste sessie krijg je de kans om met jullie project te pronken tegenover ouders, vrienden…

Voor wie?

Voor iedereen (ja, zeker ook meisjes!) die naar het 5e of 6e leerjaar gaat. Je hoeft geen basiskennis te hebben of bepaalde technieken te beheersen. Er zijn dan ook geen beginners en gevorderden in de TechniekClub 2.0.

En is er een thema?

Jazeker! Tijdens elke reeks werken we samen rond een leuk thema dat de vingers van elke creatieveling spontaan doet jeuken. Het thema wordt uit de doeken gedaan aan het begin van de reeks… Spannend!

Wanneer kan je deelnemen?

Elke reeks van de TechniekClub bestaat uit 15 sessies, tenzij corona roet in het eten gooit. Heb je al in het najaar deelgenomen, dan kan je gerust ook in het voorjaar deelnemen, want geen enkele reeks is hetzelfde. Je krijgt telkens de kans om binnen een nieuw thema aan een gloednieuw project te werken.

Voorjaar 2022 (volzet)

Woensdag, 13u tot 15u of 15u30 tot 17u30

  • 2, 9, 16 en 23 februari
  • 9 maart

Praktisch

€ 75 voor 15 sessies. Hierin zitten alle materialen, de begeleiding en verzekeringen. Met de UiTPAS met Kansentarief krijg je 80% korting
Jongens en meisjes uit het 5e en 6e leerjaar
1 sessie duurt 2 uur

Sociaal tarief?

Technopolis wil écht iedereen de kans geven om technische vaardigheden aan te leren. Ben je van Mechelen en heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met de UiTPAS met kansentarief zonder pardon 80% korting op het lesgeld, waardoor een lessenreeks slechts €15 kost i.p.v. €75.Kom je in aanmerking? Neem gerust contact met ons op via info@​technopolis.​be.