Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Kom veilig op bezoek

Wij volgen alle coronamaatregelen strikt op
Om jou een zo veilig mogelijke en zorgeloze beleving te bezorgen, hebben we een reeks belangrijke coronamaatregelen genomen. Zo mogen we voorlopig slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk ontvangen. Daarom is het noodzakelijk dat je op voorhand je tickets online koopt en via onze registratie-en ticketmodule aangeeft op welke dag je langskomt. Ontdek hier al onze coronamaatregelen.

Wij volgen alle maatregelen strikt op

Zolang de coronacrisis duurt, volgen we strikt de maatregelen volgens het Ministerieel Besluit van de minister van Binnenlandse zaken. Dat wil zeggen dat we:

  • geen samenscholingen door de vingers zien
  • enkel bezoekers binnen hun eigen "bubbel" toestaan

Respecteer je deze regels niet, dan kan je de toegang tot Technopolis worden ontzegd, zonder terugbetaling van je ticket(s). Samen houden we het veilig!

Houd afstand

Vóór je naar Technopolis vertrekt

Koop je ticket(s) online en registreer je bezoekdatum

Voor jouw veiligheid laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Om te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we tijdelijk enkel tickets online en vragen we je om de dag van je bezoek en uur van aankomst aan te geven. Zo vermijden we dat te veel bezoekers op hetzelfde moment arriveren.

Daarnaast ontvangen we niet langer individuele bezoekers en schoolgroepen op één dag. Daarom is Technopolis voor individuele bezoekers voorlopig enkel op woensdag en in het weekend open. Tijdens schoolvakanties is Technopolis élke dag open voor het grote publiek, behalve op 25 december en 1 januari.

Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee?

Vul bij "Abonnees en personen die al een geldig ticket hebben" het juiste aantal in. Verder hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt via de registratie-en ticketmodule. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement aan het onthaal te tonen.

Reserveer gratis je plekje voor onze show

Vergeet niet om voor je bezoek al je plekje voor onze show te reserveren via de aparte reservatiemodule.

Ben je ziek en/of vertoon je symptomen?

Stel je bezoek uit als je één of meerdere symptomen van Covid-19 vertoont en/of als je je ziek voelt.

Wanneer je toekomt in Technopolis

Houd je toegangsbewijs klaar

Haal je ticket(s) boven van zodra je arriveert. Heb je een abonnement of had je nog een geldig ticket, houd dat dan in combinatie met je registratiebevestiging klaar. Zo verloopt het inscannen vlotter en beperken we de wachtrijen.

In Technopolis kan je geen tickets kopen: dat kan enkel nog online via onze registratie- en ticketmodule. We raden ook aan om je abonnement online te kopen.

Geen vestiaire

Je kan je jas, rugzak en andere spullen tijdelijk niet wegbergen in Technopolis. Kom je met de auto, dan kan je ze eventueel daar achterlaten.

Wanneer je in Technopolis bent

Tijdelijk aangepast aanbod

Bepaalde opstellingen zoals de fiets op de kabel en de augmented reality klimmuur werden voor jouw veiligheid tijdelijk afgesloten. Bekijk welke maatregelen we in onze exporuimtes getroffen hebben.

Eveneens worden er tijdelijk geen workshops in het Lab of Atelier georganiseerd.

We voorzien wel shows en demo's. Reserveer voor de show zeker op voorhand je plekje via de reservatiemodule.

Wegwijs via onze gratis app

Je vindt alle nodige info over het aanbod in Technopolis, inclusief een grondplan, in onze gratis app.

Daarnaast vind je ook alle informatie terug hier op onze website, en via de schermen en extra signalisatie in onze tentoonstellingsruimte.

Vind je toch iets niet terug?

Spreek dan gerust een van onze medewerkers aan. Je herkent hen aan hun knalrode hemd.

Restaurant terug open

We volgen strikt alle coronamaatregelen op en zorgen voor voldoende ruimte tussen de tafels, zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Om praktische redenen mag je tijdelijk niet picknicken in Technopolis.

Shop is open

Onze shop is open voor een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd.

Om hygiënische redenen kan je hier niet met cash betalen. Je kan wel met debet- of kredietkaart (via de terminal of contactloos) of via de app Payconiq betalen.

Bescherm jezelf en elkaar!

Houd 1,5m afstand en volg de pijlen

Houd steeds 1,5 meter afstand van elkaar (tenzij je onder 1 dak woont) en wees hoffelijk naar elkaar toe door je tijd per opstelling te beperken.

Om te vermijden dat te veel bezoekers tegelijk in een zone aan het experimenteren gaan, vragen we je om (in de mate van het mogelijke) de pijlen op de grond te volgen.

Hygiëne, sanitaire voorzieningen en EHBO

Er worden alcoholgels voorzien, zodat je regelmatig je handen kan ontsmetten. Daarnaast worden alle oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden (zoals touchscreens, drukknoppen…) meermaals per dag ontsmet. De schoonmaak van de sanitaire voorzieningen gebeurt met hogere frequentie. Op het vlak van EHBO werden alle voorschriften aangepast in het licht van het coronavirus.

Mondmaskers zijn verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar.

Extra tips om jezelf en elkaar te beschermen

Raadpleeg www.info-coronavirus.be.

Veelgestelde vragen

Mijn online ticket is vervallen tijdens de sluiting. Wat nu?

Onze online tickets zijn onder normale omstandigheden 1 maand geldig. Kon je door onze sluiting geen gebruik maken van je ticket(s), stuur dan een mail naar info@technopolis.be met de code van je ticket(s) en dan bezorgen we je in ruil (een) gratis voucher(s).

Wat als ik mijn bezoekdatum wil veranderen?

Als je echt niet op de geregistreerde dag kan langskomen, stuur dan een mail naar info@technopolis.be.

Nog andere vragen over onze coronamaatregelen?

Neem contact op met de dagverantwoordelijke (0471 95 85 04) of de preventieadviseur (0479 19 30 11).

Laat ons weten wat je van jouw bezoek vond!

We doen ons best om jou een zo veilig mogelijke en zorgeloze beleving te bezorgen. Hopelijk voelde je je op je gemak tijdens je bezoek. Zag je enkele verbeterpunten? Dat zou kunnen, want de coronacrisis stelt al onze medewerkers voor heel wat nieuwe en ongekende uitdagingen. Geef ons jouw mening en we doen ons best om gaandeweg onze maatregelen verder op punt te stellen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.