Technopolis is nog even gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je kot omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis blijft nog even gesloten

#LockdownLab

Tover je kot om tot een proefjeslab!
In ons kot blijven? Dat is geen reden om niet te blijven experimenteren. In tegendeel! Zolang de lockdown duurt, tonen we je hoe je jouw huis of tuin omtovert tot een echt proefjeslab. Volg ons op al onze socialemediakanalen voor een dagelijkse portie experimenten die je perfect thuis kan uitvoeren en blogposts over dingen die je moet geweten hebben. Leg jouw experimenten vast op beeld, post ze online en tag Technopolis!
Video

Maak van jouw keuken een proefjeslab

Je hebt er misschien niet altijd erg in, maar in jouw keuken, tuinhok of garage liggen vaak de ideale spullen om experimenten mee uit te voeren. Zowel via Facebook, Instagram als TikTok verrassen we je dagelijks met proefjes die je thuis zélf kan uitvoeren. Durf jij de uitdaging aan om ze onze experimenten zelf eens te proberen? Post ze dan nadien online en tag Technopolis!

Edutainer handschoenen bril

Steek je (curieuze)neus in onze proefjesdatabank

Thuis zitten wordt plots een pak interessanter als je een reeks experimenten kan uitvoeren. Onze proefjesdatabank bevat een 80-tal proefjes die je kan uitvoeren met spullen die je meestal wel in je keuken, tuinhok of garage liggen hebt.

Zo kan je uittesten hoe zeep werkt en met eigen ogen zien waarom je je handen maar beter mét zeep kan wassen.

Shutterstock 605916695

Duik in onze blog

In onze blog vind je meer dan 100 posts over de meest uiteenlopende onderwerpen. Voor je er erg in hebt, ben je heel wat leuke weetjes rijker. Bekijk het als de ideale manier om jouw vrienden en familie te verrassen met jouw parate kennis. Dat wordt wordt nog leuk als het verbod op quizbijeenkomsten wordt opgeheven! Abonneer je op onze blogmails of volg ons op Instagram om geen enkele blog te missen.

Enzo Knol vlog

Do NOT try this at home!

Oorverdovende knallen, oogverblindende stikstofwolken, hartverwarmende steekvlammen en talloze andere experimenten die je beter niet in je keuken uitvoert! Je vindt ze allemaal op ons YouTube-kanaal. Celine en Michiel, Enzo Knol, Bunny Vlogs… kwamen langs om enkele experimenten zélf uit te proberen. Oordeel zelf hoe sterk zij onder de indruk waren!

Heb jij zelf te gekke experimenten die je wil delen?

Post ze dan zeker online met #LockdownLab. Ben je een bedrijf, organisatie of een handige (groot)ouder met briljante ideeën om meisjes en jongens tijdens de lockdown op een aangename én nuttige manier met wetenschap en technologie bezig te houden? Neem dan als de bliksem contact op met contentmakers@technopolis.be. Samen staan we sterker in deze crisis!