Technopolis is open
van 9u30 tot 17u
Enzo speelt de Mendelejev-game

Wat te doen tijdens de herfstvakantie?

Beleef samen een dag vol wetenschapsavontuur!
Voor curieuzeneuzen van 4 tot 104!
Weet je nog niet wat te doen in de herfstvakantie? Wat dacht je ervan om erop uit te trekken en een onvergetelijke dag vol avontuur, wetenschap en spektakel te beleven? Een dagje Technopolis is de gedroomde uitstap met de kinderen en de familie!
App op telefoon

Dit kan je doen tijdens de herfstvakantie

1 dag, duizenden experimenten: neem deel aan workshops in het Lab en Atelier, woon een te gekke wetenschapsshow bij, laat je verrassen door onze demo’s en ontdek via talloze interactieve opstellingen hoe wetenschap achter elke hoek schuilt. Ontdek ons hele dagprogramma en download onze gratis app, een handige zakgids voor tijdens je bezoek!
Bekijk wat je op een dag kan doen in Technopolis
Technopolis buiten

Waar kan je ons vinden?

Technopolis ligt in Mechelen, vlakbij de E19, en is makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren doe je volledig gratis op onze ruime parking. Technopolis is elke dag van de herfstvakantie open van 9u30 tot 17u, ook op Allerheiligen.
Zo bereik je ons

Een greep uit onze activiteiten tijdens de herfstvakantie!

Nieuw

Voor wie Enzo Knol kan verslagen!

Enzo Knol behaalde afgelopen zomer samen met Bas Baas een monsterscore van 8 047 met de Mendelejev-game in Technopolis. Doe jij het beter dan hen? Deel tijdens de herfstvakantie je topscore op Instagram met de tag @Technopolis_be en wie weet, word je beloond met een supervette Knol-gadget!
Creatieve uitdagingen in het Atelier

Voor de creatieveling

ln ons Atelier wend je tijdens de herfstvakantie al je creatieve skills aan. Speciaal voor de herfstvakantie hebben we een bijzonder boeiende reeks uitdagingen voor jou bedacht! Deze keer is het aan jou om ons te verrassen met een of meerdere creatieve oplossingen tijdens deze workshop!
Verras ons met jouw oplossingen!
Video

Voor het showbeest

Hoe experimenteel kan koken zijn? Dat ondervind je tijdens de wetenschapsshow Koken met Mendel-chef”. Neem plaats in het publiek en laat je verrassen door een gulle portie bijzondere kost overgoten met een wetenschappelijk sausje en afgekruid met een vleugje humor. Een show om met je ogen en oren van te smullen!
Over onze appetijtelijke show
Video

Voor de onderzoeker

Hoe lanceer je een raket met een rolmeter? En blijft er een plasje water over als je droogijs opwarmt”? Het zijn vragen die tijdens de herfstvakantie de moeite waard zijn om te onderzoeken. Op regelmatige tijdstippen trakteren we je op de demo’s Kettingreactie en (W)ijs zonder water.
Ontdek meer over onze demo's

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien vermijd je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!