Technopolis is open
van 9u30 tot 17u

Wat te doen tijdens de kerstvakantie?

Beleef samen een dag vol wetenschapsavontuur!
Voor curieuzeneuzen van 4 tot 104!
Weet je nog niet wat te doen in de kerstvakantie? Wat dacht je ervan om erop uit te trekken en een onvergetelijke dag vol avontuur, wetenschap en spektakel te beleven? Een dagje Technopolis is de gedroomde uitstap met de kinderen en de familie!
Facefilter

Activiteiten tijdens de kerstvakantie

Voor een voorproefje van wat je in Technopolis kan beleven, probeer je best onze hilarische facefilter op Instagram uit. Wat denk je van die baard vol slijmerige glibberwormen? Die kan je zelf in ons Lab kan maken. En uit je oren komen… vonken! Zoals in onze grote plasmabol. Bekijk ons dagprogramma voor een volledig overzicht van alle activiteiten in Technopolis.

Bekijk wat je op een dag kan doen in Technopolis
Technopolis buiten

Waar kan je ons vinden?

Technopolis ligt in Mechelen, vlakbij de E19, en is makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren doe je volledig gratis op onze ruime parking. Technopolis is elke dag van de kerstvakantie open van 9u30 tot 17u, BEHALVE op 25 december en 1 januari.

Zo bereik je ons

Dit kan je doen tijdens je uitstap in de kerstvakantie!

Video
Nieuw

Maak glibberwormen in het Lab

Maak zelf glibberwormen in het Lab. Doe mee aan dit originele, leuke proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis!

Ontdek nog meer leuke workshops in het Lab
Plasmabol vonken

Zie onze plasmabol vonken geven!

Wacht tot je onze plasmabol vonken ziet geven. Leg je hand op de bol en wedden dat je mond openvalt als je het effect ziet! Deze en vele andere coole opstellingen staan jou te wachten in Technopolis.

Ontdek al onze expo's en zones
Video

Laat je omver blazen door onze wetenschapsshow

Hoe experimenteel kan koken zijn? Dat ondervind je tijdens de wetenschapsshow Koken met Mendel-chef”. Neem plaats in het publiek en laat je verrassen door een gulle portie bijzondere kost overgoten met een wetenschappelijk sausje en afgekruid met een vleugje humor. Een show om met je ogen en oren van te smullen!

Over onze appetijtelijke show
Video

Geniet van onze demo's

Hoe lanceer je een raket met een rolmeter? En blijft er een plasje water over als je droogijs opwarmt”? Het zijn vragen die tijdens de kerstvakantie de moeite waard zijn om te onderzoeken. Op regelmatige tijdstippen trakteren we je op de demo’s Kettingreactie en (W)ijs zonder water.

Ontdek meer over onze demo's

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien vermijd je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!