Technopolis is gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je keuken omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis is gesloten

Wat te doen tijdens de krokusvakantie?

Ga naar Technopolis voor een knaller van een daguitstap!
Voor curieuzeneuzen van 4 tot 104!
De ideale uitstap met kinderen tijdens de krokusvakantie? Die bevat een dosis oorverdovende knallen, oogverblindende stikstofwolken, hartverwarmende steekvlammen en honderden experimenten waar je haren van omhoog gaan staan. Letterlijk! Waar wacht je nog op? Schiet als een raket naar Technopolis voor een explosieve lading fun!
Krokusvakantie

Hoe ziet een dagje Technopolis eruit?

Geef tijdens de krokusvakantie je ogen de kost tijdens onze spectaculaire show en demo’s, steek je handen uit de mouwen tijdens onze workshops en voer talloze experimenten uit in onze expo’s.

Bekijk het volledige programma in Technopolis
Technopolis buiten

Waar kan je Technopolis vinden?

Technopolis ligt in Mechelen, vlakbij de E19, en is makkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren doe je volledig gratis op onze ruime parking. Technopolis is elke dag van de krokusvakantie open van 9u30 tot 17u.

Schiet als een raket naar Technopolis

Activiteiten in Technopolis tijdens de krokusvakantie!

Kettingreactie bal

Knallers van demo's

Ontdek hoe je een raket lanceert met niet meer dan een rolmeter tijdens onze knaller van een kettingreactie.

Staan de haartjes op je armen al omhoog? Sta dan zeker op de eerste rij van onze demo met de Van de Graaff-generator. Tijdens deze demo zetten we je haren omhoog: niet met gel, maar met… elektriciteit!

Ontdek onze demo's
Robin wil naar de maan

Explosieve show “Robin wil naar de maan”

Trakteer je zintuigen op een show vol spectaculaire knallen en vlammen die nog lang zullen nazinderen…

Robin, de held van de show, is van plan zichzelf naar de maan te knallen aan de hand van een raketpakket en wat uitleg over de vuurdriehoek. Er ontbreekt nog één ding om deze missie te doen slagen: een geschikte brandstof!

Ontdek alles over onze show
Vliegsimulator

Hoogvliegers van experimenten

Onze exporuimte barst van de originele experimenten! Het ene moment fiets je in de lucht en het volgende sta je in een enorme zeepbel of doe je een dutje op een spijkerbed. Nog maar net bekomen van het ene avontuur, zet je al een vliegtuig veilig aan de grond of vlieg je parapente in virtual reality.

Ontdek onze expo's
Creatieve uitdagingen in het Atelier

Wervelende workshops

In het Lab en het Atelier steek je zelf de handen uit de mouwen! Tijdens de krokusvakantie kan je in het Lab aan de slag als een echte laborant. Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld glibberige wormen te maken? In het Atelier schotelen we je een reeks creatieve uitdagingen voor en ga je aan de slag met elektriciteit. 

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien hoef je met een online ticket op zak minder lang aan te schuiven aan het onthaal en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!