Technopolis is gesloten

Workshops in STEK

Voor creatieve makers
Nieuw
14-18
Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK, onze nieuwe zone voor creatieve makers van 14 tot 18. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken". Technopolis zorgt voor het materiaal en de nodige begeleiding. De workshops zijn volledig gratis: als je enkel voor deze workshops komt, dan hoef je zelfs geen dagticket te betalen.

Algen kweken

Tijdens de workshop 'Algen kweken', bouwen we een muur van groene energie. Letterlijk! Wist je dat algen weleens een heel belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen in de toekomst? Ze zijn niet alleen een rijke voedingsbron, maar kunnen ook ingezet worden als biobrandstof of helpen broeikasgassen te verminderen.

Samen kweken we een muur vol algen. Iedereen maakt een gepersonaliseerde cel en met elkaar verbonden kunnen deze cellen samen groeien. Vervolgens kan je tijdens de paasvakantie naar het resultaat komen kijken. Wat denk je: kan jij de snelstgroeiende algen kweken?

Deze workshop is reeds volzet, maar schrijf je gerust in op onze wachtlijst. Van zodra er een plek vrijkomt, geven we je een seintje.

Woensdag 19 februari, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 20 deelnemers

Electronic tattoos

Voorlopig gebruiken we voornamelijk nog een keyboards of scherm om met onze smartphone, tablet of computer te interageren. Stel je even voor dat je met je telefoon zou kunnen communiceren door je huid aan te raken.

We ontwerpen eigen patronen en experimenteren met geleidende inkt en flexibel materiaal om werkende interfaces op onze huid te creëren. Geen nood: de e-tattoos zijn noch ongezond noch permanent, maar deze bodyart levert wel coole Instagram-shots op! Bekijk de "DuoSkin"-video en doe alvast inspiratie op.

Deze workshop is reeds volzet, maar schrijf je gerust in op onze wachtlijst. Van zodra er een plek vrijkomt, geven we je een seintje.

Woensdag 13 mei, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 12 deelnemers

Als je meer wil weten over electronic tattoos...

DuoSkin:Functional, stylish on-skin user interfaces from MIT Media Lab on Vimeo.

Wist je dat STEK nog niet af is?

Work in progress...

Van 17 tot 28 februari (timing onder voorbehoud) planten we ook nog een indrukwekkende toren in STEK. Deze toren wordt het skelet’ dat de STEKPACK (een groep jongeren met de missie om van STEK een échte stek te maken) en andere geïnteresseerde jongeren zelf kunnen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops.

Je leest het: STEK is een creatieve zone voor én door jongeren. Jij bepaalt helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Meer over STEK
Schets Toren

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.