Technopolis is open
van 9u30 tot 17u

Workshops in STEK

Schrijf je nu gratis in!
Nieuw
14-18
Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK, onze nieuwe zone voor creatieve makers van 14 tot 18. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken". Technopolis zorgt voor het materiaal en de nodige begeleiding. De workshops zijn volledig gratis: als je enkel voor deze workshops komt, dan hoef je zelfs geen dagticket te betalen.

Soundscape

Geluid is overal, toch horen wij als mens maar een kleine fractie van alles om ons heen. Spits de oren naar de 'subtielere' geluiden in het frequentiespectrum en maak er er zelf nieuwe soundscapes, symfonieën of pophits mee!

Dat doen we via Soundhacking! We hacken oude buzzers om zelfgemaakte contactmicrofoons te maken. Deze mics versterken de geluiden die wij zelf niet kunnen horen, we nemen die op en componeren er onze eigen soundscapes mee.

Woensdag 22 januari, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 20 deelnemers

Parallax Scrolling

Parallax Scrolling in een techniek in computeranimatie en gaming waarbij je achtergrondbeelden op een ander tempo laat bewegen dan de beelden op de voorgrond. Hierdoor wordt een illusie van diepte gecreëerd die je simpele 2D-foto omtovert naar een coole visuele ervaring.

Vroeger werd deze techniek vooral gebruikt voor simpele animatie en retro videogames. Wij daarentegen gaan er Instagram-foto's mee maken met een speciale toets. Klaar om je Instagram-account te pimpen?

Woensdag 5 februari, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 20 deelnemers

Algen kweken

Tijdens de workshop 'Algen kweken', bouwen we een muur van groene energie. Letterlijk! Wist je dat algen weleens een heel belangrijke rol zouden kunnen gaan spelen in de toekomst? Ze zijn niet alleen een rijke voedingsbron, maar kunnen ook ingezet worden als biobrandstof of helpen broeikasgassen te verminderen.

Samen kweken we een muur vol algen. Iedereen maakt een gepersonaliseerde cel en met elkaar verbonden kunnen deze cellen samen groeien. Vervolgens kan je tijdens de paasvakantie naar het resultaat komen kijken. Wat denk je: kan jij de snelstgroeiende algen kweken?

Woensdag 19 februari, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 20 deelnemers

Electronic tattoos

Voorlopig gebruiken we voornamelijk nog een keyboards of scherm om met onze smartphone, tablet of computer te interageren. Stel je even voor dat je met je telefoon zou kunnen communiceren door je huid aan te raken.

We ontwerpen eigen patronen en experimenteren met geleidende inkt en flexibel materiaal om werkende interfaces op onze huid te creëren. Geen nood: de e-tattoos zijn noch ongezond noch permanent, maar deze bodyart levert wel coole Instagram-shots op! Bekijk de "DuoSkin"-video en doe alvast inspiratie op.

Deze workshop is reeds volzet, maar schrijf je gerust in op onze wachtlijst. Van zodra er een plek vrijkomt, geven we je een seintje.

Woensdag 13 mei, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 12 deelnemers

Als je meer wil weten over electronic tattoos...

DuoSkin:Functional, stylish on-skin user interfaces from MIT Media Lab on Vimeo.

Wist je dat STEK nog niet af is?

Work in progress...

Binnenkort planten we ook nog een indrukwekkende toren in STEK. Deze toren wordt het skelet’ dat de STEKPACK (een groep jongeren met de missie om van STEK een échte stek te maken) en andere geïnteresseerde jongeren zelf kunnen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops.

Je leest het: STEK is een creatieve zone voor én door jongeren. Jij bepaalt helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Meer over STEK
Schets Toren

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Schrijf je in voor onze gratis workshop(s) in STEK!

Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken".