Technopolis is gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je keuken omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis is gesloten

Workshops in STEK

Alle workshops in maart en de Grow-a-thon in de paasvakantie werden geannuleerd
Nieuw
14-18
Twee keer per maand op woensdagnamiddag kan je deelnemen aan onze workshops in STEK, onze nieuwe zone voor creatieve makers van 14 tot 18. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken'. Technopolis zorgt voor het materiaal en de nodige begeleiding. De workshops zijn volledig gratis: als je enkel voor deze workshops komt, dan hoef je zelfs geen dagticket te betalen.

In het licht van de coronacrisis werden alle workshops die vóór 4 april zouden plaatsvinden alsook de Grow-a-thon in de eerste week van de paasvakantie geannuleerd. Technopolis volgt alle maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te beperken strikt op. We blijven in de tussentijd online je wetenschapshonger stillen.

En na de paasvakantie?

We werken verder aan het aanbod voor na de paasvakantie. Voorlopig staat er alvast 1 workshop op de planning. Van zodra alle andere workshops gekend zijn, kan je je hiervoor via deze pagina inschrijven.

Workshop 'Electronic tattoos' (volzet)

Voorlopig gebruiken we voornamelijk nog een keyboards of scherm om met onze smartphone, tablet of computer te interageren. Stel je even voor dat je met je telefoon zou kunnen communiceren door je huid aan te raken.

We ontwerpen eigen patronen en experimenteren met geleidende inkt en flexibel materiaal om werkende interfaces op onze huid te creëren. Geen nood: de e-tattoos zijn noch ongezond noch permanent, maar deze bodyart levert wel coole Instagram-shots op! Bekijk de "DuoSkin"-video en doe alvast inspiratie op.

Woensdag 13 mei, van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 12 deelnemers

Als je meer wil weten over electronic tattoos...

DuoSkin:Functional, stylish on-skin user interfaces from MIT Media Lab on Vimeo.

Hoe zit dat eigenlijk met die toren?

Die wordt NU gebouwd!

De toren die tijdens de paasvakantie van een interactieve tuin wordt voorzien, wordt nu, op dit eigenste moment, gebouwd. Deze toren wordt het skelet’ dat de STEKPACK (een groep jongeren met de missie om van STEK een échte stek te maken) en andere geïnteresseerde jongeren zelf kunnen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops. 


Je leest het: STEK is een creatieve zone voor én door jongeren. Jij bepaalt helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Het gedeelte in STEK waar de toren wordt gebouwd, blijft voorlopig tot eind maart (onder voorbehoud) afgesloten.

Meer over STEK
Video

Work in progress...

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.