Technopolis is gesloten
slide

Vertorama's: dé ultieme tip voor originele vakantiefoto's

Vertrek je binnenkort op reis en ben je van plan om een paar geweldige vakantiefoto's te maken? Dan hebben wij de ultieme tip voor jou! In deze blogpost leren we je namelijk hoe je zogenaamde vertorama's maakt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je smartphone en... wat lenigheid!

Grootse zaken vragen om grootse foto's

Een imposant gebouw, een groots monument, een majestueuze berg of een woudreus in een prachtig bos,... Op reis bots je geregeld op bezienswaardigheden die door hun grootsheid indruk op je maken en dan ook smeken om een coole foto. Helaas passen ze lang niet altijd binnen het fotoframe van je camera, waardoor de ware grootsheid van het gefotografeerde object niet helemaal tot uiting komt. Gelukkig bieden vertorama's hiervoor de ideale oplossing voor!

Verto-wat?

Eenvoudig gezegd is een vertorama het verticale broertje van een panorama - een brede, langgerekte foto die je verkrijgt door je camera horizontaal te bewegen. Een uitstekende manier om de wijdsheid van een ruimte of landschap op te roepen in je foto. Vertorama's berusten volledig op exact hetzelfde principe, alleen - je raadt het al - beweeg je je camera niet horizontaal, maar verticaal. Op die manier kan je de grootsheid van het gefotografeerde object optimaal tot zijn recht laten komen, wat een geweldig effect oplevert. 

                                                                     
Vertorama van de grootste eik in ons toekomstige Doe-park.

Twist it! 

Nog leuker wordt het wanneer je tijdens het verticaal pannen de camera van je smartphone wat naar links of naar rechts draait. Op die manier verkrijg je namelijk grappige vervormingen van objecten. Kijk maar eens hieronder naar de 'twisted' vertorama van onze Kegel. Nu is het aan jou! Probeer het zeker eens uit en stuur ons jouw vertorama's!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.