Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00
slide

GROOTSTE KORAALRIF TER WERELD BARST UIT!

Een adembenemend natuurfenomeen!

Het is zonder twijfel een van de meest bijzondere natuurfenomenen ter wereld. Vorige week liet het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld, al zijn zaad- en eicellen los in de oceaan. Niet alleen zorgt dit wonderlijke fenomeen voor adembenemende beelden, het vindt bovendien slechts één nacht per jaar plaats!

    

Mooiste one night stand ter wereld

Met zijn prachtige kleuren, rijke fauna en gigantische omvang spreekt het Great Barrier Reef tot ieders verbeelding. Helaas is dit prachtige stuk natuur aan de oostkust van Australië ernstig bedreigd door scheepvaart, toerisme en de opwarming van de Aarde. Hoogtijd voor wetenschappers om het koraalrif en haar vele bewoners ter hulp te schieten, dus! En dat deden ze vorige week in de nacht van 30 november...

Koralen planten zich namelijk slechts één nacht per jaar voort. Op die bewuste nacht is de watertemperatuur, maanstand en het tij ideaal en lozen de koralen tegelijkertijd al hun zaad- en eicellen in de zee, wat op 30 november het geval was. Een magnifiek schouwspel, maar voor de wetenschappers betekende dit 'money time'. Via een speciaal pompsysteem visten ze zo veel mogelijk zaad-en eicellen op om embryo's te vormen in hun lab. Op die manier hopen ze koraallarven te kweken die ze dan opnieuw in het rif kunnen uitzetten. 

 

Abonneer je op ons YouTube-kanaal!

En ontdek nog meer straffe video's!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.