8+

Sport 2.0

Sport buiten de lijntjes
Sporten is gezond… maar onze tentoonstelling Sport 2.0 is VET! Voeg wat nieuwe technologieën aan je sportervaring toe en sta versteld hoe eenvoudig én leuk het is om je grenzen te verleggen. Kom virtueel parapente vliegen en laat augmented reality je de weg wijzen op onze klimmuur. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Klaar voor een SPORTaculaire daguitstap?
Sporttentoonstelling 145

Onze sportaculaire toppers!

Sporttentoonstelling 145

Sky high virtual reality*

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! Je zou nochtans kunnen zweren dat je de wind door je haren voelt, de nevel op je gezicht en dat je de bergen kan ruíken… De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging en luchtstroom!

Hijs je in het zitje, zet de VR-bril op je snoet en doorklief het luchtruim!

Voor deze opstelling moet je minstens 1,35 m meten én minimum 8 jaar zijn.

Sporttentoonstelling 106

Giant gaming wall*

Op onze klimconstructie word je Spiderman. Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Schrik om je grip te verliezen? Nergens voor nodig! Als je valt, dan land je veilig op een zachte mat.

Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen. We projecteren laserstralen op de klimmuur die meebewegen met de capriolen van jou en nog een klimmer, allemaal dankzij het open pose systeem. Resultaat? Een klimsessie die je nooit nog vergeet!

Sporttentoonstelling 43

Wanted: Stunt(wo)man

Vergaap je weleens aan de acrobatenkunsten van topturners? Dan kan je nu je kans grijpen. Op onze filmset voer je al je turnstunts zelf uit, zonder er ook maar één schrammetje aan over te houden. Trots op je creatie? Show dan je kunsten meteen aan je vrienden via Facebook of Twitter.

Turnpilletjes hebben we bij Technopolis niet, wel een unieke filmstudio. Liggend op de grond voer je de spectaculairste moves uit op de plint. Een topcamera neemt om de paar seconden een foto. Alle beelden na elkaar zorgen voor een verbluffend stop motion filmpje waarin je het beste van jezelf geeft.

Met de steun van de spelers van

Nationale Loterij

En nog véél meer…

Warm nu al je spieren op en

  • speel airhockey in een rolstoel
  • test je reactiesnelheid
  • schat de snelheid van een bal in (belangrijk voor alle balsporten!)
  • draai een supersnelle pirouette
  • trap keiharde penalty’s met precisie
  • bekijk spectaculaire sportmomenten in superslowmotion
  • probeer tegen de wind te zeilen
  • ontrafel het mysterie achter het perfecte effectballetje
  • ondervind hoe lenig je bent en
  • doe mee aan onze sportquiz over doping!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket