Technopolis is gesloten
Meubelmaken

STEK, exclusief voor én door jongeren

Schrijf je nu in voor onze gratis workshops!
14+
Big news! We bouwen aan STEK, een gloednieuwe zone exclusief voor én door jongeren. Hoe deze zone precies wordt ingevuld, dat beslissen we graag samen met jou. De komende maanden laten we alvast een reeks gratis workshops op jou los. Als jij je creatieve brein inschakelt, dan zorgen wij voor het materiaal en de nodige begeleiding. Wat dacht je van een sessie upcycling waarbij je meubels maakt van oude exhibits of een namiddagje superkleine synthesizers maken? Schrijf je nu gratis in!

What the... STEK!?

Wat STEK precies zal inhouden? Dat weet jij misschien wel beter dan wij! STEK wordt namelijk een creatieve zone voor en door jongeren. Jij bepaalt met andere woorden helemaal zelf wat je er gaat doen. Wij organiseren op vaste tijdstippen workshops rond allerlei topics, maar jij bepaalt helemaal zelf hoe je ze invult en beleeft.

Voor wie?

Of je over bepaalde skills moet beschikken? Hell no! Letterlijk iedereen met ideeën, creativiteit en nieuwsgierigheid is welkom in STEK! Er is slechts 1 echte must: dat je minimum 14 jaar bent... De rest doet er écht niet toe. Kom gewoon inspiratie opdoen, chillen en – als je er zin in hebt – gewoon je eigen ding maken.

Wait, there's more!

Wait, there's more! Binnenkort planten we ook nog een indrukwekkende toren in STEK. Deze toren wordt het 'skelet' dat de STEKPACK (een selecte groep jongeren met de missie om van STEK een échte stek te maken) en andere geïnteresseerde jongeren zelf zullen uitbouwen en vormgeven tijdens onze workshops.

Schets Toren

Schrijf je nu in voor deze gratis workshops in STEK!

Upcycling: meubelmaken

Onze oude wetenschapstruck 'de MysteriX' krijgt een tweede leven. Wat heeft de truck al? Vier wanden en een dak. Wat mist het nog? Al de rest… Kom naar Technopolis om samen banken, tafels, stoelen, kasten… ineen te steken met behulp van oud materiaal uit onze tentoonstelling.

Deze workshop is ideaal voor wie van klassieke houtbewerking wil proeven of gewoon graag zelf creatief aan de slag gaat. Wij voorzien de nodige begeleiding en alle materialen. Ontwerp, design en bouw je eigen ideeën om onze enige echte MysteriX, ooit een rijdende glorie in het wetenschapslandschap, nieuw leven in te blazen!

Woensdag 20 november van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 30 deelnemers
Meubelmaken

Building the smallest synthesizer

Soldeerbouten in de aanslag! Tijdens deze workshop bouwen we de Atari Punk Console. Deze keer geen Arduino of Raspberry Pi, maar analoge electronica om een echte synthesizer te bouwen.

Hoe ga je van batterij tot geluidsgolf? Wat doet een capacitor nu precies? En met welke frequentie kan je je ouders het snelst irriteren? Tijdens deze workshop kom je alles te weten over verschillende elektronische componenten en hoe je hiermee een circuit maakt.

Daarna krijg je een soldeerbout in je handen geduwd (geen schrik als dit de eerste keer is, zo moeilijk is dat allemaal niet) en bouwt iedereen zijn eigen synth. Krijg je er maar niet genoeg van? We hebben alle materiaal voorhanden om je nieuwe noisemachine uit te rusten met een coole case.

Woensdag 4 december van 13u30 tot 16u30
14- tot 18-jarigen
Max. 30 deelnemers
Smallest synthesizer

Praktisch

De deelname aan alle workshops is gratis.
Jongeren vanaf 14 tot en met 18 jaar
De eerste workshop van 2020 vindt plaats op 8 januari en gaat over logo design.

Met de steun van

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de steun van het Wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid.

Schrijf je in voor onze gratis workshop(s) in STEK!

We organiseren regelmatig gratis workshops in STEK. Voorkennis heb je niet nodig, zolang je maar zin hebt om je eigen ding te 'maken".