Technopolis is terug open! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
Technopolis is gesloten
Waterzone oktopus

Waterzone

Dolle waterpret!
8+
Draaikolken, staande golven, een ballenfontein en een bijzonder zeldzame rode octopus… Je vindt deze niet allemaal tegelijk in exotische wateren en ook niet in een subtropisch zwembad, maar wel in de Waterzone van Technopolis! Hier plons je niet alleen met water, maar je experimenteert er ook mee!
Spuit de bal omhoog

Ontdek alles over water!

In onze Waterzone dagen we je uit met een reeks bijzondere experimenten met water. Wat dacht je ervan om je je eigen raderboot in elkaar te steken en vervolgens te water te laten? Of om een zelf een waterloop te kanaliseren? Zo kan je ook ballen omhoog pompen of luchtbellen maken en kijken of ze allemaal even snel stijgen. Of in rechtop in een gigantische zeepbel staan! Tijdens het experimenteren steek je nog flink wat op over de wet van communicerende vaten, de schroef van Archimedes en leer je hoe een Coriolis-wiel werkt.

Opgelet: lekker plonsen en met water spatten is toegestaan!

Reuzenzeepbel 1

Praktisch

Inbegrepen in de prijs van je dagticket


Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.