10-14
3e lj. LO - 2e j. SO

Xplora

Vind jij de job van je leven?
Wat wil jij later graag worden? Hier vind je de job van je leven! Spelenderwijs ontdek je al je talenten, kom je te weten waar je goed in bent en pluis je uit welk beroep je het leukste vindt.
Xplora ontdek je talent

Er iets nieuws op komst…

Vanaf september sluiten we Xplora. Vanaf dan is het aftellen naar de kerstvakantie voor een compléét nieuwe zone. Wordt vervolgd!

Auto-ontwerper

Word jij auto-ontwerper?

Loop jij warm voor motoren, heb jij een oog voor design en sleutel je graag aan auto’s? Dan kan je misschien later aan de slag als auto-ontwerper! Herken een gestroomlijnd design, test je reactie- en remtijden probeer een crash te voorkomen. Assembleer tot slot je eigen racewagen en race ermee tegen andere bezoekers. 3, 2, 1… GO!

Word jij een natuurtalent?

Vertoef jij graag in de natuur? Ontdek dan of je een natuurtalent bent! Ga op virtuele vogelsafari door het Zwin en breng via augmented reality padden, zeehonden en vleermuizen in veiligheid. En laat je beste imitaties horen van dierengeluiden, zodat je straks misschien wel met uilen of reeën kan praten! Dichter bij de dieren kom je niet! En omdat natuur’ meer is dan dieren alleen, ga je ook aan de slag met hout.

Xplora wolken

Word jij klimaatmaker?

Ben jij gefascineerd door klimaat en duurzaamheid? Presenteer dan als een echte weervrouw/-man (mooi) weer voor ons blue key-scherm. Ontdek ook welke gevolgen je dagelijkse gewoontes op het klimaat hebben en voorzie een hele stad met de meest duurzame bronnen van energie!

Klimaatmaker

Word jij privédetective?

Steek jij graag je neus in andermans zaken? Kruip dan even in de huid van een privédetective en zoek de dader! Luister naar geluiden om de locatie van de dader te ontdekken, analyseer vingerafdrukken, onderzoek welke werktuigen werden gebruikt en zoek microsporen op stukjes kleding.

Detective
Xplora rollercoaster

Word jij pretparkontwerper?

Ben jij een waaghals die graag de adrenaline door het lijf voelt stromen én beschik je over een flinke portie technisch inzicht en fantasie? Dan ben jij misschien wel de ideale pretparkontwerper! Maak een wervelende ballenbaan, bepaal welke baanvorm je de grootste snelheid garandeert en maak een adembenemende achtbaan.

Word jij mode-ontwerper?

Is mode jouw passie? Analyseer kledingstijlen van vroeger en nu uit verschillende culturen, maak een 3D-ontwerp van een 2D-kledingpatroon, kies de juiste stof voor de juiste gelegenheid en ontwerp je eigen outfit!

Word jij moleculebouwer?

Ben jij gefascineerd door techniek en chemie en kan je goed met anderen samenwerken? Dat zijn niet toevallig de eigenschappen van een uitstekende moleculebouwer! Ontdek hoe goed je presteert in teamverband, of multitasken in je bloed zit, hoe snel je op iets reageert en hoe goed je kan plannen.

Word jij snoepmaker?

Snoep eten, dat kan iedereen! Maar kan jij het ook maken en op het de markt brengen? Ontwikkel je eigen snoepje, kies de smaak en de juiste ingrediënten, creëer een smaakvolle verpakking en ontdek of je winst maakt!

Xplora snoepfabriek

Word jij tijgertandarts?

Heb jij een hart voor het welzijn van dieren, zelfs als ze vlijmscherpe tanden hebben? Test dan je kwaliteiten als — waarom niet — tijgertandarts! Bewijs ons dat je veel van dieren weet. Geef aan welke dieren wat eten, welke tanden uit onze collectie van een vleeseter, planteneter of alleseter zijn en het leukste van al… welke drol van welk beestje komt!

Tijgertandarts

Word jij eigen baas of grote baas?

Ben jij in de wieg gelegd bent als ondernemer? Test of je een echte doorzetter bent en of je winst kunt maken na de opening van een nieuw ijssalon. Ontdek verder of je risico’s durft nemen en of jij vlotjes kunt plannen.

Ondernemer

Ontvang de resultaten van je experimenten in je mailbox

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen in Xplora uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Praktisch

Inbegrepen in je dagticket
Xplora mug shot