slide

Laat je inspireren door...

Van modeshows, tot gerenommeerde beurzen of testritten met een elektrische wagen: je kan het zo gek niet bedenken of andere bedrijven organiseerden het al in Technopolis! Zo zie je maar dat we in Technopolis niet aan ons proefstuk toe zijn. Laat je inspireren door andere bedrijven die hun event in Technopolis organiseerden. Heb je nog andere originele ideeën? Laat het ons weten! We kijken ernaar uit om ze samen met jou te realiseren.

Fashion statement van Damart

Op 24 januari werden, tijdens een modeshow van kledinglabel Damart, twee zaken nog eens extra duidelijk gemaakt: één - Damart gaat volop voor hippe, modieuze kleding, en twee - bij Technopolis kun je terecht voor  heel wat meer dan ‘proefjes en wetenschap’ alleen. 

Dat bleek tijdens de voorstelling van de gloednieuwe zomercollectie van Damart in zaal Einstein. Tafels en stoelen gingen er aan de kant en maakten plaats voor een heuse catwalk, waarop de Damart-medewerkers zélf de zomerse outfits showden. Meteen het bewijs dat Damart een toegankelijk vierseizoenen-merk is én dat Technopolis zich voor alle type events leent!

Ondernemers op de koffie

Zakendoen en netwerken: ze gaan hand in hand. Daarom brengt UNIZO Provincie Antwerpen met regelmaat van de klok ondernemers uit tal van sectoren samen op een Open Coffee. Hét ideale moment om - boven een heerlijk dampend kopje koffie - kennis te maken met gelijkgestemde zielen, je eigen bedrijf in de kijker te zetten en om gouden ondernemerstips én visitekaartjes uit te wisselen. Steeds in een gemoedelijke, informele sfeer.

Naast ‘inspirerende contacten’ zet UNIZO Provincie Antwerpen ook in op ‘inspirerende locaties’. Op 21 februari hield het daarom ook halt bij Technopolis. 

img

30 middelbare scholen onder 1 dak

Op woensdag 27 februari sloegen zo’n dertig secundaire scholen uit de Mechelse regio hun tenten - of beter gezegd, hun informatiestanden - op in Technopolis. Een bijzonder gebeuren, want dertig middelbare scholen uit verschillende onderwijsnetten die samenkomen op één locatie? Dat zie je niet zo vaak!

De secundaire scholen deden dat dan ook niet zomaar. Door zich samen voor te stellen aan leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, willen ze de tieners helpen bij de belangrijke school- en studiekeuze die ze straks moeten maken.

De onderwijsbeurs vond, net als vorig jaar, plaats in Technopolis. Een logische keuze, aangezien het doe-centrum voor wetenschap en technologie maar wat graag bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren

img

Speelse perslancering Mendelejev-game

Ook voor (grootschalige) perslanceringen vormt Technopolis het perfecte decor. Op 6 maart deden essenscia vlaanderen, Co-valent en 9 chemiebedrijven een gloednieuwe interactieve game over de tabel van Mendelejev uit de doeken. Bart Somers (de beste burgemeester ter wereld) en Frank Beckx (gedelegeerd bestuurder van essenscia) testten de game uit en namen het elk op tegen een jongere. Jelle Cleymans keek nauwlettend toe en stelde vast dat de game een topper is voor gamers en chemiefans van álle leeftijden. 

Na afloop van de perslancering stond het publiek in Technopolis al aan te schuiven om de game zelf uit te proberen.

img

Een sterk staaltje technologie

Van 4 tot 15 maart stonden twee Tesla’s - Model S en Model X - te blinken op de parking van Technopolis. Het moment om je te vergapen aan een sterk staaltje technologie, en om een Tesla-expert uit te horen over alle technologische hoogstandjes - van veiligheidsfuncties tot oplaadmogelijkheden. Maar het leukste van al: je kon ook zelf ervaren hoe het voelde om aan het stuur van zo’n Tesla te zitten. Want ja, er konden testritten worden geboekt!

Tesla stelde zijn twee paradepaardjes voor met het innovatieve Technopolis op de achtergrond. Alle Technopolis-bezoekers konden begin maart de elektrische wagens dus gratis komen bewonderen. Kijken, aankomen, proberen … het mocht allemaal.

img

Een vruchtbare pauze

Eens uit je alledaagse werkritme stappen en stilstaan bij je professionele toekomst: dat is het uitgangspunt van de Park Time-events die financieel adviesbureau TriFinance met regelmaat van de klok organiseert voor zijn werknemers. 

Op 1 maart was er een Park Time in Technopolis, de ideale setting voor een teambuilding rond future skills. De 75 aanwezige consultants konden zich, verspreid over de verschillende zalen, dan ook perfect inleven tijdens hun interactieve workshops. Hun inspanningen werden achteraf beloond met een spannende escape-game en deugddoende walking dinner. Kortom, een geslaagd Park Time-event.

img

Feest voor verkeersouders

Je kent ze wel: de mama’s, opa’s of vriendelijke buurtbewoners die - in hun opvallende gele hesje - kindjes veilig helpen oversteken in de buurt van hun school. Zij verdienden een beloning en kregen die op 30 maart in Technopolis!

Samen met hun gezin werden alle verkeersouders uitgenodigd voor een ontspannend dagje Technopolis. ‘s Middags wachtte, tijdens een rijkelijke lunch, een fijn ontmoetingsmoment met alle verkeersouders en later was er opnieuw tijd om ervaringen uit te wisselen tijdens het snoeperig dessertenbuffet. En voor de rest bood de dag meer dan tijd genoeg om samen met de familie Technopolis onveilig te maken...

img

Graydon Inspiration Session die je alert houdt

De missie van bedrijfsinformatiespecialist Graydon? Ondernemers versterken met relevante economische, financiële en commerciële inzichten, op basis van de grote hoeveelheid data die Graydon verzamelt. Dat doet het bedrijf onder meer via de Graydon Inspiration Sessions. 

De meest recente Graydon Inspiration Session - met als onderwerp ‘fraude in het bedrijfsleven’ - vond op 22 maart plaats in Technopolis. Een schot in de roos: maar liefst 200 ondernemers ontdekten hoeveel risico hun bedrijf loopt op fraude én hoe ze zich ertegen kunnen beschermen. Technopolis bood ook een prima setting om ondernemers achteraf gerust te stellen dat digitalisering en technologie niet enkel fraude-risico’s, maar ook veelbelovende innovaties met zich meebrengt.

img

Nog vragen?

phone 015 34 20 20 mail event@technopolis.be

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ontdek alle mogelijkheden van Technopolis als unieke evenementenlocatie. Samen bekijken we al jouw wensen!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.