Technopolis is gesloten
slide

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO2!

Je ziet het niet altijd, maar toch is het overal! We hebben het over CO2-gas. Je ademt het constant in en uit zonder dat je er erg in hebt. En je had er misschien nog niet bij stilgestaan, maar de bubbels in je frisdrank of bruisend water? Ook dat is CO2-gas. Maar is CO2 (ook wel bekend als koolstofdioxide) altijd een gas?

img

Zonder al te veel te verklappen...

Het antwoord is nee! Als je CO2-gas tot -78°C afkoelt, dan wordt het (droog)ijs! Brrr… dat vraagt om een paar bangelijke koele proeven om kippenvel van te krijgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je dat ijs "opwarmt"? Verandert het zomaar terug in een gas? En (hoe) zie je dat? Wat een "toestanden"! Geen slimme goocheltrucs in deze demo maar een reeks “sublieme” wetenschappelijke proeven. Je zal je eigen ogen niet geloven...

Praktisch

Doelgroep: vanaf 8 jaar
Duur:  10 tot 15 min.
Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

phone Meerdere keren per dag (tijdelijk, zolang de Van de Graaff-generator defect is)

Waar vindt deze demo plaats?

Wil je tijdens je bezoek weten wat precies waar en wanneer plaatsvindt? Download dan onze gratis app. 

Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.