Navigeer dropdown

Kom in augustus langs met je gezin voor een unieke 3D foto en help zo mee de genetische oorzaken van gezichtskenmerken te ontrafelen. Voor het ultieme vakantiekiekje moet je dit jaar echt wel in Technopolis zijn!

Of je blauwe ogen hebt, een grote neus of smalle lippen hangt grotendeels af van je genen. Toch is het voor wetenschappers nog een raadsel hoe gelaatskenmerken precies worden overgeërfd en welke genen daarbij een rol spelen.

Bio-ingenieur Hanne Hoskens hoopt dat meer kennis daarover kan helpen om verbanden bloot te leggen tussen subtiele gelaatsafwijkingen en ontwikkelingsstoornissen die veroorzaakt worden door foutjes in het DNA, zoals autismespectrumstoornissen. Dankzij de 3D-foto’s van gezinnen kan men de normale gezichtsvariatie bestuderen en nagaan in hoeverre kinderen in het algemeen lijken op hun ouders.

img

Heb je minstens 2 kinderen tussen 5 en 15 jaar? Dan kan jij Hanne helpen met haar onderzoek door een 3D-portret van jezelf en je gezin te laten nemen. Je krijgt het achteraf per mail opgestuurd!

Praktisch

Vind je genetisch onderzoek aan de hand van 3D-foto's van gezinnen bijzonder fascinerend? Stuur gerust een mailtje naar hanne.hoskens@kuleuven.be.

Doelgroep: gezinnen met minstens 2 kinderen tussen 5 en 15 jaar
Prijs
: gratis

phone Van 1 tot en met 31 augustus, van 9u30 tot 17u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger jouw korting!

Technopolis wil je tijdens de zomervakantie verkoelen met verkwikkende kortingen die stijgen naarmate de temperatuur stijgt.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.