Technopolis is gesloten

#InMijnElement het hele jaar door

Ontdek al onze toppers!

Waarvan geraak jij helemaal in je element? In Technopolis hoef je niet ver te zoeken naar topactiviteiten die van een doorsnee dag een topdag maken! Wat dacht je van een fietsrit op een kabel in plaats van door de stad? Of waarom zou je geen vliegtuig eigenhandig aan de grond zetten in plaats van er een zien vliegen? Vind alle toppers terug via onze app onder het thema toppers bij opstellingen.

#InMijnElement door deze toppers

img

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom deze niet zomaar uit balans geraakt!

Voor deze opstelling moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.

img

Land een vliegtuig

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

img

Vlieg parapente in virtual reality

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging en luchtstroom!

Voor deze opstelling moet je minstens 1,35 m meten én minimum 8 jaar zijn.

img

Zoek naar elementen in het heelal

Hoe snel ben jij? Speur samen met nog een gamer de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen met onze gigantische Mendelejev-game!

img

Klim naar de top

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

img

Hef een auto op

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen! Alleszins niet in Technopolis... Met behulp van een megahefboom til je onze auto zo van de grond.

img

Vang een uiltje op een spijkerbed

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel... spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit...

img

Sta in een reuzenzeepbel

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

img

Scratch als een echte DJ

Aan onze DJ-tafel scratch je als een échte DJ! Bedien de knoppen als een virtuoos en zorg voor het typische “scratchgeluid" dat gemaakt wordt door vinylplaten.

img

Maak schaduwen in kleur

Schaduwen kunnen ook verschillende kleuren hebben. Eerst zien en dan geloven? Kom naar Technopolis en maak de gekste schaduwen. 

Waar vind je onze toppers?

Download onze gratis app en je vindt onze topopstellingen in een mum van tijd terug! Dankzij de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen ga je recht op je doel af! Wist je dat je ook een lijst met favoriete opstellingen kan bewaren? 

Bovendien heb je steeds de tijdstippen van de demo's, shows en workshops op zak. Ook bijzonder handig: je kan herinneringen instellen, zodat je nooit nog een activiteit mist. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier.

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

#InMijnElement in het Kinder-doe-centrum

Tikkeltje te jong voor de toppers?

Nieuwsgierige rakkers vanaf 4 jaar doen hun eerste ontdekkingen in het Kinder-doe-centrum.

Een ziekenwagen besturen, een dak leggen, rekken vullen in de supermarkt of ervaren hoe hoe is om als een vlieg te zien: in het Kinder-doe-centrum kruipen kids in de rol die ze willen... en ze steken er nog veel van op ook! De wereld van de grote mensen was nog nooit zo toegankelijk voor jonge kinderen als in het Kinder-doe-centrum!

Praktisch

  • Doelgroep: jong en oud. Enkel de opstellingen in het Kinder-doe-centrum zijn bestemd voor de jongste kinderen (4 tot 8 jaar).
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.