Technopolis is gesloten

#InMijnElement tijdens de zomervakantie!

Ontdek al onze toppers!

Waarvan geraak jij helemaal in je element deze zomer? In Technopolis hoef je niet ver te zoeken naar topactiviteiten die van een doorsnee vakantie een topvakantie maken! Wat dacht je van een fietsrit op een kabel in plaats van langs de dijk? Of waarom zou je deze zomer geen vliegtuig eigenhandig aan de grond zetten in plaats van ermee op reis te gaan? Klaar voor een zomer vol uitdagingen? In Technopolis ben je de hele zomer lang in jouw element!

#InMijnElement door deze toppers

img

Fiets op een kabel

Durf je zonder knikkende knieën op vijf meter hoogte op een kabel in onze tentoonstellingsruimte fietsen? Neem plaats op onze fiets en ontdek waarom deze niet zomaar uit balans geraakt!

Voor deze opstelling moet je binnenbeenlengte minstens 70 cm bedragen.

img

Land een vliegtuig

Zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? Vlieg zelf naar je favoriete vakantiebestemming... met onze hoogtechnologische vliegsimulator!

img

Vlieg parapente in virtual reality

Met onze virtual reality parapente suis je op duizelingwekkende hoogte vogelvrij door de lucht… terwijl je maar net boven de grond bengelt! De virtual reality wordt nog eens extra versterkt door real time-effecten zoals beweging en luchtstroom!

Voor deze opstelling moet je minstens 1,35 m meten én minimum 8 jaar zijn.

img

Zoek naar elementen in het heelal

Hoe snel ben jij? Speur samen met nog een gamer de ruimte af op zoek naar de chemische elementen in alledaagse voorwerpen met onze gigantische Mendelejev-game!

img

Klim naar de top

Klauter op onze klimmuur, terwijl je duizelingwekkende opdrachten vervult! Houd je ogen open en laat augmented reality je de weg wijzen.

img

Hef een auto op

Nee, je hoeft geen krachtpatser te zijn om een auto op te heffen! Alleszins niet in Technopolis... Met behulp van een megahefboom til je onze auto zo van de grond.

img

Vang een uiltje op een spijkerbed

Beetje moe van al dat experimenteren? Ga dan even op ons lekker comfortabel... spijkerbed liggen. We beloven je dat je achteraf niet vol gaatjes zit...

img

Sta in een reuzenzeepbel

Zeepbellen maken, dat kan je altijd en overal! Toch durven we er geld op inzetten dat je nog nooit een zeepbel zo groot als jijzelf gemaakt hebt. Heb je bovendien ooit al in een zeepbel gestaan?

img

Scratch als een echte DJ

Aan onze DJ-tafel scratch je als een échte DJ! Bedien de knoppen als een virtuoos en zorg voor het typische “scratchgeluid" dat gemaakt wordt door vinylplaten.

img

Maak schaduwen in kleur

Schaduwen kunnen ook verschillende kleuren hebben. Eerst zien en dan geloven? Kom naar Technopolis en maak de gekste schaduwen. 

Waar vind je onze toppers?

Download onze gratis app en je vindt onze topopstellingen in een mum van tijd terug! Dankzij de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen ga je recht op je doel af! Wist je dat je ook een lijst met favoriete opstellingen kan bewaren? 

Bovendien heb je steeds de tijdstippen van de demo's, shows en workshops op zak. Ook bijzonder handig: je kan herinneringen instellen, zodat je nooit nog een activiteit mist. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier.

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

#InMijnElement in het Kinder-doe-centrum

Tikkeltje te jong voor de toppers?

Nieuwsgierige rakkers vanaf 4 jaar doen hun eerste ontdekkingen in het Kinder-doe-centrum.

Een ziekenwagen besturen, een dak leggen, rekken vullen in de supermarkt of ervaren hoe hoe is om als een vlieg te zien: in het Kinder-doe-centrum kruipen kids in de rol die ze willen... en ze steken er nog veel van op ook! De wereld van de grote mensen was nog nooit zo toegankelijk voor jonge kinderen als in het Kinder-doe-centrum!

#InMijnElement door de technologie van morgen en onderzoek van vandaag

Sta oog in oog met jouw toekomst

Vlaanderen heeft een technologiebedrijf van absolute wereldklasse. Bij imec ontwikkelen de knapste wetenschappers minuscule chips en revolutionaire applicaties. Deze straffe technologieën maken je leven alsmaar leuker, gezonder en duurzamer. Nog niet gemerkt? Da’s normaal. Deze slimme wonderen werken liefst in de coulissen van jouw dagdagelijkse leven. Daar bouwen ze heel discreet aan een betere toekomst voor jong en oud.

Kom ze zien, aanraken en uitproberen in de interactieve pop-up demomodule die voor het eerst in Technopolis staat!

img
img

Steek je neus in single cell onderzoek

Onze hersenen bestaan uit een heleboel verschillende soorten cellen. Wist je dat de knappe koppen van VIB deze in kaart brengen door middel van single cell technologie? Daardoor kunnen in de toekomst heel wat ernstige ziektes bestreden worden. Dankzij de kleurrijke hersentafel van VIB kan je nu in Technopolis ontdekken waar single cell technologie precies om draait.

phone Vanaf midden juli 2019
img

Zeg dag tegen een bacterie van 6 meter lang

Universiteit Antwerpen, in samenwerking met UHasselt en TU Delft, behoort tot de wereldtop met haar onderzoek naar “elektrische bacteriën”. Dat zijn lange draadvormige geleidende bacteriën die elektriciteit produceren en geleiden. Deze zomer vind je in Technopolis een 6 meter lang model van deze bacterie.

 

Praktisch

  • Doelgroep: jong en oud. Enkel de opstellingen in het Kinder-doe-centrum zijn bestemd voor de jongste kinderen (4 tot 8 jaar).
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
phone Technopolis is élke dag van de zomervakantie open van 9u30 tot 17u, ook op zon- en feestdagen.

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.