Navigeer dropdown

Vanaf
€ 2,50

Koop nu je tickets

Na een vogelvlucht door de geschiedenis van video games en een kijkje achter de schermen van een gamestudio steken we zelf de handen uit de mouwen en programmeren we een eigen game met behulp van Scratch!

Je hebt er misschien nog niet zo vaak bij stilgestaan, maar de games die jij nu speelt op PS, X-Box, PC, Wii... zijn gewoonweg fantastisch!

Nog maar een paar tientallen jaren geleden waren de games nog lang niet van het niveau van nu! Bovendien zaten we vaak nog onze ogen te pijnigen door op een klein wazig schermpje te spelen zoals dat van... een Gameboy! Voor je je neus ophaalt: dat was een - voor die tijd - baanbrekend staaltje technologie!

Wist je dat je ook zelf games kan maken? Natuurlijk niet meteen van het niveau van Lego Star Wars, Dragon Quest Builders, Little Big Planet of Uncharted, maar wees zeker... zelfs de beste game makers zijn klein begonnen! Tijdens de Kinderlezing maakt gamer eerste klas Jeroen Baert (KU Leuven) je wegwijs in de wereld van het programmeren.

  

Praktisch

  • Doelgroep: 8 - 12 jaar, maar ouders, tantes, nonkels, grootouders... zijn uiteraard ook welkom!
  • Duur: 1,5 uur
  • Locatie: Kegel
  • Prijs: € 5, € 2,50 voor abonnee en UiTPAS met kansentarief. Wil je die dag ook Technopolis bezoeken, dan krijg je € 2,50 korting op je toegangsticket.

Wil je toch liever aan de kassa betalen? Dat kan ook! Als de Kinderlezing niet uitverkocht is, zijn er op de dag van de Kinderlezing zelf nog tickets te koop aan de kassa. Wil je dus echt zeker zijn van je plaatsje, koop dan je tickets op voorhand online.

phone Zondag 17 december, van 11u tot 12u30

Koop hier je tickets

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.