Navigeer dropdown

Vanaf
€ 2,50

Koop nu je tickets

Wist je dat een heleboel wetenschappers denken dat ruimtemannetjes écht bestaan? Het universum is immers al zodanig oud en het aantal sterren zo immens, dat het eigenlijk bijna niet anders kan dan dat er buitenaards leven bestaat! Dat klinkt heel logisch, maar als dat klopt… waar is iedereen dan? Kom naar de Kinderlezing van september en bezoek die dag Technopolis aan 25% korting!

Sla 2 vliegen in 1 klap: geniet van een buitengewoon boeiende Kinderlezing én van 25% korting op je ticket om die dag ook Technopolis te bezoeken! Actie enkel geldig op online tickets.

Waar is iedereen?

Hoe komt het dat er nog geen enkel buitenaards wezen even “dag” is komen zeggen of een radioboodschapje heeft uitgestuurd? Misschien wonen er wel aliens op onze planeet, maar weten ze zich heel goed te vermommen! Wie weet komt die rare snuiter van een buurman wel van een andere planeet en observeert hij alles en iedereen zonder dat we het in de gaten hebben.

Wie weet hebben ruimtemannetjes ons ooit al wel een keer komen bezoeken en vonden ze de aarde en haar bewoners niet zo bijzonder. Of… misschien hebben de buitenaardse wezens ons gewoon nog niet gevonden, net zoals wij hen maar niet vinden! Wie weet zijn deze buitenaardse wezens gewoon niet zo slim als wij vaak denken…

  

img

Of nee! We moeten we onze zoektocht helemaal anders aanpakken en niet meer op zoek gaan naar planeten waar wij zouden kunnen overleven. Stel dat aliens enkel kunnen overleven in extreme omstandigheden en meteen ter plekke dood vallen als ze in aanraking komen met zuurstof!

Leg je fantasie vooral niet aan banden en lanceer al je vragen af op Niek D'Hondt (ReaGent). Hij gaat je alles vertellen over buitenaardse wezens en wat zij te maken hebben met de paradox van Fermi, exoplaneten, de schaal van Kardasjov en extromofielen.

Praktisch

  • Doelgroep: 8 - 12 jaar, maar ouders, tantes, nonkels, grootouders... zijn uiteraard ook welkom!
  • Duur: 1,5 uur
  • Locatie: Kegel
  • Prijs: € 5, € 2,50 voor abonnee. Wil je die dag ook Technopolis bezoeken, dan krijg je € 2,50 korting op je toegangsticket.

Wil je toch liever aan de kassa betalen? Dat kan ook! Als de Kinderlezing niet uitverkocht is, zijn er op de dag van de Kinderlezing zelf nog tickets te koop aan de kassa. Wil je dus echt zeker zijn van je plaatsje, koop dan je tickets op voorhand online.

phone Zondag 17 september, van 11u tot 12u30

Kom naar de Kinderlezing van september en bezoek die dag Technopolis aan 25% korting!

Sla 2 vliegen in 1 klap: geniet van een buitengewoon boeiende Kinderlezing én van 25% korting op je ticket om die dag ook Technopolis te bezoeken! De actie van 25% korting is enkel geldig op je online combiticket voor de Kinderlezing van zondag 17 september!

Wil je nog meer over dit onderwerp weten? Bezoek dan zeker de tentoonstelling 'De zoektocht naar planeten bij andere sterren en naar buitenaards leven'  vanaf 30 september bij Volkssterrenwacht MIRA!
> Meer info 

Koop hier je tickets

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.