Navigeer dropdown

Vanaf
€ 2,50

Koop nu je tickets

Waarom is een kauw niet blauw, maar haar eitjes wel? En waarom hebben ijsberen een witte vacht, maar een pikzwarte huid? Gekker nog: waarom zijn de veren van flamingo’s roze? Er zijn toch betere camouflagekleuren?! De dierenwereld zit vol opmerkelijke verschijningen. Vraag jij je soms ook af waarom dieren eruit zien zoals ze eruit zien?

Neushoorns zien er geen pluimgewichtjes uit, maar toch kunnen ze vlotjes de lucht in springen! Waarom kunnen olifanten als enige zoogdieren dat dan niet? Waarom hebben octopussen 8 armen en geen 6 of 7? Zouden deze rare snuiters ook overleven met een paar harten en hersens minder? Ze hebben per slot van rekening maar liefst 3 harten en 9 hersenen! Jij en ik moeten het met een pak minder zien te redden!

En waarom hebben pinguïns vleugels, maar kunnen ze net als struisvogels niet vliegen? En waarom hebben witte haaien zo’n grote bek en zoveel tanden als de slokoppen bijna 3 maanden kunnen overleven zonder ook maar 1 hap binnen te werken? Soms zou je beginnen denken dat de logica in het dierenrijk echt wel zoek is!

Er zijn op aarde miljoenen verschillende diersoorten en ze zien er allemaal verschillend uit. Dat zet je toch aan het denken, niet? Kunnen we aan de hand van hoe dieren eruit zien iets leren over hun leven?

Ontdek samen met bioloog Niels Luyten van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek de wonderen van het dierenrijk en laat je verrassen door tal van weetjes over de dieren in jouw achtertuin... en ver daarbuiten!

img

Praktisch

  • Doelgroep: 8 - 12 jaar, maar ouders, tantes, nonkels, grootouders... zijn uiteraard ook welkom!
  • Duur: 1,5 uur
  • Locatie: Kegel
  • Prijs: € 5, € 2,50 voor abonnee. Wil je die dag ook Technopolis bezoeken, dan krijg je € 2,50 korting op je toegangsticket.

Wil je toch liever aan de kassa betalen? Dat kan ook! Als de Kinderlezing niet uitverkocht is, zijn er op de dag van de Kinderlezing zelf nog tickets te koop aan de kassa. Wil je dus echt zeker zijn van je plaatsje, koop dan je tickets op voorhand online.

phone Zondag 22 oktober, van 11u tot 12u30

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.