Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00

Kinderlezingen

Vuur al je vragen af op echte experten!

Hoeveel sterren zijn er? Wat als er haaien voor de kust zwemmen? Waar komt bliksem vandaan? Is er melk in de Melkweg? Waarom vergeet ik mijn woordjes Frans? Wat is bliksem? Kan je met minder suiker even lekkere cake maken? Waarom is bewegen gezond?

Wat kan je van een kinderlezing verwachten?

In Technopolis kan je terecht met een eindeloze reeks vragen. We stimuleren nieuwsgierige 8- tot 12-jarigen dan ook om er zoveel mogelijk af te vuren tijdens de maandelijkse Kinderlezing.

Tijdens de Kinderlezing vertelt een professor of onderzoeker alles over zijn vakgebied en beantwoordt hij alle vragen van weetgrage jongens en meisjes. Altijd in klare kindertaal, natuurlijk. Maar onze experts praten niet alleen. Ze stropen ook de mouwen op om samen met hun jeugdige assistenten aan de slag te gaan. Jullie onderzoeken en experimenteren dat het een lieve lust is.

Praktisch

  • Doelgroep: 8- tot 12-jarigen, maar ouders tantes, nonkels, grootouders,... zijn uiteraard ook welkom. 
  • Wanneer: één keer per maand (behalve in juli en augustus), telkens op zondag van 11u tot 12u30. In mei 2018 is er uitzonderlijk geen Kinderlezing.
  • Prijs: € 5, € 2.50 voor abonnees.
  • Combiticket Kinderlezing: ben je van plan om voor en/of na de Kinderlezing de rest van Technopolis te bezoeken? Koop dan een combiticket Kinderlezing. Zo betaal je slechts € 2,50 voor de Kinderlezing. Als je bovendien je combiticket Kinderlezing online koopt, dan bespaar je nog eens € 1 per combiticket. Combitickets Kinderlezing kosten € 1 meer aan de kassa.
  • Locatie: Kegel

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.