Navigeer dropdown

Heb je al eens over kanker gehoord? Misschien ken je wel iemand in je familie of op school die kanker heeft? Dat zou best kunnen, want elk uur komen acht mensen in België te weten dat ze kanker hebben. Iedereen weet dat het een ziekte is die je beter nooit krijgt, maar weet jij wat kanker nu precies is? Om de vraagtekens in ieders hoofd individueel te behandelen, organiseren we deze maand geen Kinderlezing, maar een kinderworkshop. En omdat deze op Dag van de Wetenschap plaatsvindt, is deze geheel gratis!

Kanker is geen onderwerp waar je zomaar even tussendoor over praat zoals over een verkoudheid of een griepje. Toch durven we wedden dat jij hierover wel duizend-en-één vragen hebt. In deze workshop leren kinderen spelenderwijs wat kanker precies is, welke manieren er bestaan om de beruchte ziekte met de "k" te genezen en hoe kankeronderzoekers in hun labo’s op zoek gaan naar nieuwe en steeds betere medicijnen. De nadruk ligt op een hoopgevend verhaal, zonder de realiteit te schuwen.

Word je kaal van kanker? Is het besmettelijk? Kunnen we ervoor zorgen dat we ziekte niet krijgen? Ga je eraan dood? Waarom worden sommige mensen zo ziek van de medicijnen die hen zouden moeten genezen? Op al deze vragen krijg je een antwoord. Heb je nog andere vragen waar je al even mee in je hoofd zit? Stuur ze dan zeker vóór 20 november naar hetty.helsmoortel@ugent.be.

Over de begeleiders

Dr. Hetty Helsmoortel en Celine Everaert, kankeronderzoekers aan Cancer Research Institute Ghent en UGent. Zij begeleiden samen met een edutainer van Technopolis de kinderen en staan tussendoor helemaal paraat om alle vragen te beantwoorden.

Hetty is zelf mama van twee kinderen en gepassioneerd door begrijpelijke wetenschap. Ze won de allereerste Wetenschapsbattle, een wedstrijd waarin ingewikkelde wetenschap eenvoudig uitgelegd moet worden aan kinderen tussen 6 en 12 jaar oud.

Praktisch

  • Doelgroep: kinderen van 8 tot 12 jaar. Volwassenen kunnen intussen elders in Technopolis aan de slag, bv. in een van de vele andere (gratis) workshops. 
  • Duur: 40 minuten per sessie
  • Capaciteit: 20 kids per sessie
  • Locatie: zaal Ampère
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket (slechts € 1 n.a.v. de Dag van de Wetenschap)

Om praktische redenen, vragen we je om op voorhand in te schrijven.

phone Zondag 26 november. Er is een sessie om 10u, 11u en 12u.

Betaal slechts € 1 voor een dagticket!

Deze gratis kinderworkshop vindt plaats op de Dag van de Wetenschap. Op deze speciale dag voorzien we een hele dag door verbluffende proefjes én een heleboel workshops bovenop ons bestaande dagprogramma. En dat allemaal voor slechts € 1 toegang. Die symbolische euro gaat rechtstreeks naar Bednet, in het kader van de Warmste Week.

Schrijf je gratis in voor onze kinderworkshop over kanker

Ok!
10u 11u 12u

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.