Technopolis is gesloten
slide

Nu tijdelijk in Technopolis!

Maak kennis met technologie van morgen en onderzoek van vandaag dankzij onze partners

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de technologieën van morgen en wetenschappelijk onderzoek van vandaag? Kom dan zeker deze zomer naar Technopolis, want dankzij onze partners sta je deze zomer oog in oog met jouw toekomst en kom je te weten wat wetenschappers 's nachts wakker houdt.

Sta oog in oog met jouw toekomst

Vlaanderen heeft een technologiebedrijf van absolute wereldklasse. Bij imec ontwikkelen de knapste wetenschappers minuscule chips en revolutionaire applicaties. Deze straffe technologieën maken je leven alsmaar leuker, gezonder en duurzamer. Nog niet gemerkt? Da’s normaal. Deze slimme wonderen werken liefst in de coulissen van jouw dagdagelijkse leven. Daar bouwen ze heel discreet aan een betere toekomst voor jong en oud.

Kom ze zien, aanraken en uitproberen in de interactieve pop-up demomodule die voor het eerst in Technopolis staat!

img
img

Steek je neus in single cell onderzoek

Onze hersenen bestaan uit een heleboel verschillende soorten cellen. Wist je dat de knappe koppen van VIB deze in kaart brengen door middel van single cell technologie? Daardoor kunnen in de toekomst heel wat vervelende ziektes bestreden worden. Dankzij de kleurrijke hersentafel van VIB kan je nu in Technopolis ontdekken waar single cell technologie precies om draait.

 

phone Vanaf midden juli 2019
img

Zeg dag tegen een bacterie van 6 meter lang

Universiteit Antwerpen, in samenwerking met UHasselt en TU Delft, behoort tot de wereldtop met haar onderzoek naar “elektrische bacteriën”. Dat zijn lange draadvormige geleidende bacteriën die elektriciteit produceren en geleiden. Deze zomer vind je in Technopolis een 6 meter lang model van deze bacterie.

Dit smaakt naar meer?

Dan hebben we goed nieuws voor jou, want tegen de zomer van volgend jaar openen we een volledige partnerzone waarin we je tonen we je dat Vlaanderen een broedplaats is voor wetenschappelijke en technologische innovatie. We laten je ook zien hoe deze innovaties vroeg of laat een belangrijke rol in jouw leven spelen.

Voor deze zone zone werken we samen met bedrijven en onderzoeksinstellingen die staan te popelen om hun nieuwe technologieën en baanbrekend onderzoek met jou te delen. 

img

Praktisch

  • Doelgroep: voor (jong)volwassenen
  • Prijs: Gratis, inbegrepen in je dagticket
phone Tijdens de zomervakantie. Technopolis is de hele zomervakantie open van 9u30 tot 17u, ook op zon- en feestdagen

Speel deze zomer ResourCity uit en kom gratis naar Technopolis!

Vang als eerste alle chemische elementen

Vind je Pokémon GO al leuk? Dan zal je helemaal weg zijn van ResourCity van VITO! In plaats van Pokémon vang je chemische elementen die verstopt zitten in de hele Mechelse binnenstad en op de parking van Technopolis. Het unieke aan RescourCity is dat je op jouw pad nog heel wat (historische) weetjes tegenkomt en dat je de gevangen elementen kan verbinden met andere elementen om zo moleculen te bouwen.

De eerste 250 spelers die het spel helemaal uitspelen, krijgen een gratis ticket voor Technopolis. Klinkt dat als uitdaging die op jouw lijf geschreven staat? Download dan snel de app.

 Mechelen

img

Download de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.