Navigeer dropdown

Neem jij wel eens een selfie? Misschien zit er in jouw broekzak zelfs een heel fotoalbum. Digitaal dan. Maar hoe deden de mensen dit vroeger, toen smartphones nog niet bestonden en elke foto een hele hoop werk betekende? Leer het tijdens de Fotografiedagen in Technopolis. We experimenteren met papier, chemie en het lichtspectrum. We duiken in ons labo en brengen onze foto’s tot leven.

Wist je dat je een foto kunt maken zonder fototoestel of smartphone? Met de pinhole camera! Wij geven je een kartonnen camera zonder lens, maar mét lichtgevoelig papier. Jij schiet een foto, duikt dan in de donkere kamer en ontwikkelt zelf je unieke shot. Geloof het of niet, dit kan zelfs met koffie.

Een foto wordt niet altijd op papier vereeuwigd. Waarom niet eens op aluminium? Zo maak je al snel een blijvende herinnering. Hoewel… snel? Eerst is het tijd voor wat chemie: een donkere kamer, een stroperige vloeistof, wat zouten en een badje met zilvernitraat. Dat laatste lokt de lichtgevoeligheid uit, maar die is er enkel zolang de aluminium plaat nat is. Snel werken is de boodschap! Vereeuwig jij jezelf binnenkort ook op de gevoelige plaat?

Praktisch

Doelgroep:  15 tot 18-jarigen, maar ouder mag ook

Wanneer:  28/12 voor 15 tot 18-jarigen, 4/01 of 7/01 voor 18+   

Duur:  van 10u tot 16u

Capaciteit: maximum 12 deelnemers per dag 

Prijs: € 75 inclusief broodjesmaaltijd en 2 drankjes

Object reference not set to an instance of an object.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.