Navigeer dropdown

Natuurlijk heb je op 1 dag niet ál onze experimenten gedaan. Dacht je dat Thomas Edison zijn gloeilamp in één keer uitgevonden heeft? Of dat Einstein zijn formules op een namiddag bij elkaar kon schrijven? Nee: ontdekken en uitvinden heeft tijd nodig.

En dus komen jonge wetenschappers natuurlijk nooit toe met één bezoekje aan Technopolis. Daarvoor valt in Technopolis veel te veel te ontdekken.  Nee, wie écht een uitvinder wil worden, die heeft een abonnement. Want dan mag je zo vaak en zo lang terugkomen als je wil om te experimenteren en te ontdekken. Trouwens: echte uitvinders, die blijven hun hele leven experimenteren en oefenen.

Hoe aanvragen?

 • in Technopolis zelf aan het onthaal
 • via een telefoontje naar 015 34 20 00
 • met een e-mail naar info@technopolis.be 

Technopolis biedt 2 soorten abonnementen aan: een persoonlijk abonnement voor jezelf en een vriendenabonnement waarmee je 3 vrienden meeneemt op een wetenschappe-leuke ontdekkingstocht! 

1. Persoonlijk abonnement

 • voor kleine kinderen (tot 12 jaar): € 35
 • voor grote kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen: € 45

 Jouw voordelen als persoonlijke abonnee: 

 • een jaar lang 10% korting in onze Technopolis winkel
 • een welkomstpakket met leuke experimenteerblaadjes voor thuis
 • de digitale Technopolis nieuwsbrief met alle nieuwtjes en leuke weetjes
 • tal van kortingen bij onze partners buiten Technopolis
 • 50% korting voor onze maandelijkse Kinderlezing 

2. Vriendenabonnement

 • € 180 zowel voor volwassenen als voor kinderen
 • met een vriendenabonnement mag je samen met een groepje van drie mensen zo vaak langskomen als je wil!
 • dat mogen telkens andere grote en kleine vrienden of vriendinnen zijn, maar opgelet: de houder van het vriendenabonnement moet bij elk bezoek aanwezig zijn!        
 • Dit komt bovenop alle andere voordelen die je ook bij een persoonlijk abonnement geniet

Een abonnement tegen superkorting?

Ben je op bezoek in Technopolis? Ga dan met je toegangsticket van de dag van je bezoek naar de kassa en krijg je abonnement véél goedkoper!

Persoonlijk abonnement

 • voor kleine kinderen (tot 12 jaar): € 25 ipv € 35
 • voor grote kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen: € 35 ipv € 45

Vriendenabonnement

 • € 150 ipv € 180

Deze actie is alleen geldig op de dag van je bezoek aan Technopolis, na aankoop van 1 dagticket voor een persoonlijk abonnement en minimum 2 dagtickets voor een vriendenabonnement. Je kan deze korting niet cumuleren met andere acties. Deze actie is wel geldig bij afgifte van minstens 2 voor die dag geldige individuele B-dagtrips van de NMBS voor Technopolis.

Geniet met je persoonlijk abonnement of vriendenabonnement van leuke kortingen buiten Technopolis!

 OPENLUCHTMUSEUM BOKRIJK

 • Onbeperkt gratis toegang

In het Openluchtmuseum van Bokrijk het verleden ontdekken én zelf beleven! Je ontmoet Bokrijkacteurs, maakt kennis met lang vergeten ambachten en komt te weten hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het platteland. Bokrijk is dé bestemming om een stapje terug in de tijd te zetten. En is helemaal in de ban van 'De 5e boog'! Logisch, want deze spannende Ketnet-jeugdreeks werd in Bokrijk opgenomen. En komt hier opnieuw tot leven. Met interactieve tochten en opdrachten waarmee je in de voetsporen van de vijf helden treedt. Mis ook de topevenementen en bruisende zomeractiviteiten niet!
Welkom in de wereld van Bokrijk!

www.bokrijk.be

 BOUDEWIJN SEAPARK

 • 50% korting   individueel   tarief volwassenen (zomerseizoen)

Kom en beleef een dol-fijne dag in Boudewijn Seapark in Brugge! Geniet van een spetterend dolfijnenspektakel in het Dolfinarium. Ga ook even langs bij kapitein Zeppo en zijn zeeleeuw Robby in het zeeleeuwentheater. Voor de dolle fratsen van onze schattige zeehondjes moet je in de Nordic Lagoon zijn. Boudewijn Seapark is niet alleen een park vol zeezoogdieren, maar heeft ook vele coole attracties: ontdek de Orca Ride, piratenschip Sancta Maria of het mega-grote Bobo’s Indoor speeldorp. Plezier gegarandeerd voor jong én oud!

www.boudewijnseapark.be

SPEELGOEDMUSEUM

 • 50% korting individueel tarief

Het Speelgoedmuseum Mechelen herbergt één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties ter wereld met een prachtige collectie speelgoed van vroeger en nu.
Poppen, soldaatjes, puzzels, gezelschapsspellen, treinen, knuffeldieren en nog veel meer; stuk voor stuk tonen ze dat speelgoed een ‘spiegel van de grote wereld’ is. Niets vertelt zoveel over de maatschappij en haar geschiedenis als speelgoed. Wie tijdens het bezoek gebeten werd door de speelmicrobe kan zich uitleven in de uitgebreide speelruimte.

www.speelgoedmuseum.be 

MUSEON

 • 50% korting individueel tarief

Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap en wil mensen inspireren de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Iedereen die geïnteresseerd is in natuur, cultuur of techniek, beleeft gegarandeerd een mooie tijd in het Museon. Eigenlijk is het Museon ‘Discovery Channel in museumvorm’. Over fascinerende onderwerpen zijn er interactieve tentoonstellingen met begeleidende activiteiten. De diversiteit van de collecties is groot. Als bezoeker maakt u op één dag een reis over de wereld en een reis door de tijd. Het ene moment eist een Allosaurus van 150 miljoen jaar oud alle aandacht op en op het volgende moment verdiept u zich in een prototype van een waterstoffiets. Het Museon ligt in Den Haag tussen het centrum van de stad en het Scheveningse strand en is daardoor zeer geschikt als onderdeel van een dagtrip naar Den Haag.

www.museon.nl

COSMODROME GENK

 • 50% korting individueel tarief

Ben je klaar voor een spannende ontdekkingstocht langsheen sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen?
De Cosmodrome garandeert je een fascinerende en spannende uitstap... Onder begeleiding van Astrorangers woon je er een wervelende Cosmodromeshow bij en breng je een bezoek aan de 3 meter lange telescoop in onze sterrenwacht.

www.cosmodrome.be

HIDRODOE

 • 50% korting individueel tarief 

Ontdek de Wondere Wereld van Water in Hidrodoe: leuk - spannend - leerrijk.

www.hidrodoe.be

GROTTEN VAN HAN

 • 50% korting op het individueel tarief van de PassHan

Treed binnen in de wonderlijke wereld van magische natuurverschijnselen. Beleef een wervelend onderaards avontuur van druipstenen, spelonken, fossielen en andere geologische mirakels in een van de mooiste grotten van Europa. Geniet van spectaculaire verzichten in het wildreservaat dat volledig gewijd is aan het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten. Ontdek de indrukwekkende Europese “Big Five”: de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en nu ook de veelvraat: de meest geduchte dieren sinds de Prehistorie. Duik vervolgens in een ver verleden in het Prehistohan voor een bijzondere tentoonstelling van archeologische vondsten of beleef het landelijke leven van de jaren 1900 in het museum van Weleer. Een uniek bezoek dat terecht 3 sterren in de groene Michelingids verdient! 

www.grotte-de-han.be

DE NEKKER

 • Gratis toegang tot domein, € 1 korting op toegangsprijs binnenspeeltuin, € 1 korting op toegangsprijs zwembad

De Nekker is dé plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen. Met je gezin, met vrienden of met school. Geniet in alle rust van de natuur, het strand en de speeltuinen in het prachtig aangelegde domein!

www.denekker.be

MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

 • € 1 korting (volwassenen), € 1,50 korting (kinderen)

Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken? Oog in oog gestaan met een reusachtige T. rex? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik... in een museum dat leeft! Bovendien kan je zelf ontdekken wat biodiversiteit nu eigenlijk is en betekent in ons dagelijks leven aan de hand van interactieve opstellingen.

www.natuurwetenschappen.be

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.