Elke dag brengt Technopolis een aangepast programma.

Het huidig programma loopt elke dag van 1 juli 2015 tot en met 31 augustus 2015. We bieden op verschillende tijdstippen een aantal leuke shows en demo’s aan!

 

  • DEMO Van De Graaff: Zet je haren recht overeind. Niet met gel of met haarlak, maar… met elektriciteit!
  • DEMO Wolkenwijs: Ontdek in ons Kinder-doe-centrum hoe je een rietje omtovert tot een muziekinstrument en lanceer een raket met een plastic fles!
  • DEMO Kettingreactie: Zet een en ander in gang! Actie/reactie, energie, zwaartekracht,… en dat allemaal in een indrukwekkende kettingreactie met een heleboel alledaagse dingen die je niet zou verwachten!
  • SHOW Wonderlijke chemie: Lees woorden die er eigenlijk niet staan! En kan jij nog volgen wanneer chemie ervoor zorgt dat een blauw doekje rood wordt en dan weer blauw, of toch rood…?
  • SHOW Waanzinnig water: Water is onmisbaar en fascinerend tegelijk. Ontdek dankzij originele proefjes hoe bijzonder water kan zijn!
  • SHOW Lichtjes verlicht: Wist je dat water licht kan geven? Of heb je ooit al een gekleurde schaduw gezien? Kom naar de show Lichtjes verlicht en ontdek het zelf. 

Wil je het tijdstip van jouw favoriete show of demo te weten komen? Neem dan tijdens je bezoek zeker een kijkje in de Wegwijsfolder voor het volledige dagprogramma. 

Ook ons Lab en Atelier zijn elke dag open van 13u00 tot 16u30. Doe leuke chemische proefjes (vanaf 8 jaar), maak zelf superslijm, of maak je eigen DNA zichtbaar voor het blote oog (vanaf 10 jaar). De workshops in het Lab zijn volledige gratis. Kies je liever voor een creatieve, high-tech workshop? Leer dan solderen in het Atelier of maak een leuke draagtas met lichtgevoelige inkt voor maar € 3!

Programma onder voorbehoud van wijzigingen