Elke dag brengt Technopolis een aangepast programma.

Het huidig programma loopt op woensdag en in het weekend van 23 november 2015 tot en met 18 december 2015*. We bieden op verschillende tijdstippen een aantal leuke shows en demo’s aan!

  • DEMO Van De Graaff: Zet je haren recht overeind. Niet met gel of met haarlak, maar… met elektriciteit!
  • DEMO Kettingreactie: Zet een en ander in gang! Actie/reactie, energie, zwaartekracht,... en dat allemaal in een indrukwekkende kettingreactie met een heleboel alledaagse dingen die je niet zou verwachten!
  • DEMO Wolkenwijs: Ontdek hoe je een rietje omtovert tot een muziekinstrument en lanceer een raket met een plastic fles!
  • DEMO Je hersenen nemen je beet: Soms denken onze hersenen iets totaal anders dan wat we lezen, zien, voelen … Laat jij je beetnemen? Ontdek het in deze verrassende wetenschapsdemo!
  • SHOW Toffe talenten: Wie heeft het beste geheugen? Of wie is het best in multitasking? Steek de handen uit de mouwen, haal je supertalenten boven en laat zien dat jij tot het sterkste geslacht behoort!
  • SHOW Quiz-O-Polis: Deze interactieve wetenschapsquiz staat bol van leuke experimenten en originele proefjes!
  • SHOW Al(w)arm!: De wetenschap slaat alarm over de opwarming van de aarde. Is het al te warm, of kunnen we het proces van global warming nog omkeren? Deze boeiende wetenschapsshow kaart oorzaken aan en zoekt een oplossing.

Wil je het tijdstip van jouw favoriete show of demo te weten komen? Neem dan tijdens je bezoek zeker een kijkje in de Wegwijsfolder voor het volledige dagprogramma of luister naar het omroepsysteem!

Ook ons     Lab     is open voor bezoek op woensdag vanaf 15u00 en in het weekend van 13u00 tot 15u00. Doe leuke chemische proefjes (vanaf 8 jaar), maak zelf superslijm (vanaf 10 jaar) of maak je eigen DNA zichtbaar voor het blote oog (vanaf 10j)! De workshops in het   Lab   zijn volledige gratis. 

Kies je liever voor een creatieve, high-tech workshop? Doe dan mee aan het   Atelier   !  Het Atelier is enkel open in het weekend van 14u00 tot 16u30  en is betalend afhankelijk van de workshop (vanaf 12 jaar). 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

* Op 28/11 en 5/12 zal het programma lichte wijzigingen bevatten.