20
Navigeer dropdown

Piepjong of al wat meer jaren op de teller staan? Maakt geen enkel verschil uit in Technopolis! Kom naar Technopolis met je mama, papa, oma, bompa, tante... of kameraden en laat je hier onderdompelen in verbazingwekkende experimenten, te gekke proefjes en demonstraties waar je mond van openvalt. Een beetje overweldigend? Neen hoor, niet als je goed voorbereid aan je wetenschapsavontuur begint - gewapend met alle info die je hieronder vindt.

Met meer dan 350 opstellingen, talloze workshops, wetenschapsshow en -demo's, valt er bijzonder veel te beleven in Technopolis.  Zoveel zelfs dat 1 dag niet volstaat  om alles te ontdekken! Daarom geven we je hieronder alvast een korte rondleiding en tonen we je wat je hier allemaal kan beleven:

Tentoonstellingen

  • Hoofdtentoonstelling (vanaf 8  jaar):  hier maak je kennis met onze steengoede klassiekers,  zoals jezelf opsluiten in een zeepbel, fietsen op een kabel 5m boven de grond, zelf naar jouw favoriete vakantiebestemming vliegen of een bloedstollend fietsritje maken boven de Grand Canyon met een VR-bril op je snoet!
  • Kinder-doe-centrum (4 tot 8 jaar): in Technopolis zijn alle kinderen uitvinders en onderzoekers: ze besturen een trein, scannen producten en maken een knikkerbaan.
  • Xplora (8 tot 14 jaar): ontdek alles over beroepen en probeer je je favoriete beroep al eens uit.
  • Inspirience (14 tot 18 jaar): zie hoe spectaculair wetenschap is en hoe plezierig technologie. Wedden dat je voortaan anders kijkt naar vakken als biologie, natuurkunde en psychologie?
  • Doe-tuin (vanaf 8  jaar): buiten staan onze grootste experimenten - van gekke kantelbruggen tot vederlichte rotsen. Ideaal om een frisse wetenschapsneus te halen.
  • het grote sEKSPERIMENT (vanaf 8 jaar): over deze tijdelijke thematentoonstelling raakt niemand uitgepraat. Hoe zou je zelf zijn als je de geheime verschillen tussen jongens en meisjes blootlegt?

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open. Dat wil zeggen: van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

 

Workshops

  • in het Lab (vanaf 8 jaar):   in ons  Lab kan je terecht voor vier te gekke workshops en ondervind je hoe het nu echt is om als een volleerd wetenschapper allerlei superinteressante experimenten uit te voeren. Trek dus je labojas en -handschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en begin naar hartenlust te  experimenteren! Leer zelf hoe je glibberwormen maakt, kom meer te weten over je eigen DNA, ontdek de geheimen en de bizarre eigenschappen van de kleur 'zwart' of voer op eigen houtje een geslaagde filtratie uit, zoals een echte chemicus! 

  • in het Atelier (vanaf 6  jaar): in ons Atelier kan je pas echt je creativiteit de vrije loop laten! Spring tijdens je bezoek eens binnen en ga aan de slag met een Epilog Laser of paper circuits. 

 

Locatie Naam workshop Tijdstip Doelgroep Duurtijd
Lab Glibberwormen maken Zaterdag en zondag van 13u tot 16u30 en op woensdagnamiddag van 15u tot 15u30  Vanaf 10 jaar 20 min
  Jouw eigen DNA Zaterdag en zondag van 13u tot 16u30 Vanaf 10 jaar 20 min
  Zanderig zout Zaterdag en zondag van 13u tot 16u30 Vanaf 8 jaar 15 min
  Zwart in alle kleuren Zaterdag en zondag van 13u tot 16u30 Vanaf 8 jaar 15 min
Atelier Laserkunst Woensdagnamiddag, zaterdag en zondag van 13u tot 16u Vanaf 8 jaar 20 min 
  Paper circuits Woensdagnamiddag, zaterdag en zondag van 13u tot 16u Vanaf 6 jaar 30 min
  Leren programmeren met Thymio Woensdagnamiddag, zaterdag en zondag van 13u tot 16u Vanaf 6 jaar 30 min

 

Wetenschapsshows

Onze spetterende wetenschapsshows (vanaf 8  jaar) hebben intussen al heel wat naam en faam verworven bij het grote publiek en zijn dan ook een absolute must-do! Hier laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.  Kom zeker naar onze gloednieuwe 'Ruimtevaartshow' en ontdek het antwoord op vragen zoals ‘wat als een astronaut naar het toilet moet’ en ‘wat als hij plots jeuk krijgt aan z’n neus’? Dat en nog veel meer kom je te weten! Na deze spetterende  show  schiet je ruimtekennis de hoogte in! De show eindigt bovendien met een knaller van een finale!

Naam show Tijdstip Locatie Duurtijd
Blazen ballonnen zichzelf op? Woensdag om 14u
Zaterdag en zondag om 15u15
Kegel 30 min
Ga je mee op ruimtereis Zaterdag en zondag om 14u Kegel 30 min
Quiz-o-polis

Zaterdag en zondag om 12u

Kegel 30 min


Demo’s

Sensatie, spektakel en special effects beleef je met onze demo’s (vanaf 8  jaar). Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven!  We demonstreren je  dan ook enkele wetenschappe-leuke principes waar je haar letterlijk van rechtop gaat staan!

Naam Demo Tijdstip Locatie Duurtijd
Van de graaff-generator Woensdag om 11u, 13u, 15u en 16u30
Zaterdag en zondag om 10u30, 11u30, 13u30 en 15u30
Tentoonstellingsruimte 15 min
Kettingreactie Woensdag om 11u30, 14u30 en 16u
Zaterdag en zondag om 11u, 12u30, 14u30 en 16u30
Tentoonstellingsruimte 15 min
Automatisch theater Dagelijks om 10u, 10u45, 11u30, 12u15, 13u, 13u45, 14u30, 15u15 en 16u Zwarte doos 15 min

 

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren! Technopolis is alle dagen open van 09u30 tot 17u, ook op zondag.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.