Navigeer dropdown

Joepie, vakantie! Lekker veel tijd om je uit te leven in Technopolis. Zonder overdrijven, dé beste vakantiebestemming. Weer of geen weer: je fietst hier door de wolken, je spettert met water aan onze Waterzone, je gaat op ontdekkingstocht door onze Doe-tuin of je maakt handige zomergadgets.

Vakantiedagen? Die zijn nog fijner bij Technopolis! Zon of regen? Bij Technopolis beleef je deze zomer een wetenschapsavontuur waar geen enkel reisverhaal tegenop kan! Met interactieve tentoonstellingen op maat van jong en oud, talloze workshops, shows en demo's, valt er bijzonder veel te beleven. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om goed voorbereid aan je avontuur te beginnen.

Workshops in het Atelier

Wil je het hoofd heerlijk koel houden wanneer het kwik de hoogte in gaat? Verschuil je dan voor de zon in ons Atelier (vanaf 6 jaar). Daar kan je terecht om je creativiteit de vrije loop te laten.

Workshops in het Lab

In het Lab (vanaf 8 jaar) ondervind je hoe het is om als wetenschapper experimenten uit te voeren.

Shows

Tijdens deze verfrissende shows laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Demo’s

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Tentoonstellingen

De volledige tentoonstellingsruimte is lekker fris. Wat niet wil zeggen dat het zweet je er niet kan uitbreken: of zet jij zonder klamme handen een vliegtuig aan de grond? En durf je zonder knikkende knieën op een spijkerbed liggen of op vijf meter hoogte fietsen - ook als dat in virtual reality tussen de roofvogels van de Grand Canyon is? Ontleedde je al eens wilde dieren op een 3D-dissectietafel?

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Object reference not set to an instance of an object.

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Je vindt het volledige dagprogramma op de verticale schermen in de tentoonstellingsruimte. Bovendien worden alle wetenschapsshows en demo's voor aanvang omgeroepen. Zo hoef je niets te missen!

Download hier je grondplan!

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kunnen bovenstaande tijdstippen wijzigen.

Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de korting!

Technopolis wil je tijdens de zomervakantie verkoelen met verkwikkende kortingen die stijgen naarmate  de temperatuur stijgt.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.