Technopolis is gesloten
slide

Dagprogramma

Alles voor een sportieve en creatieve zomervakantie

Met één dag kom je in Technopolis niet toe, want er is zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod tijdens de zomervakantie. Technopolis is de hele zomervakantie open, ook op de Nationale Feestdag (21 juli) en Moederdag (15 augustus)! Ben je de zon even beu of wil je dringend wat afkoelen? Dan is Technopolis dé geschikte plek voor jou! We houden onze tentoonstellingsruimte tijdens de zomermaanden lekker koel.

Kom naar de lancering van 'Big Hero 6: De Serie'!

Kom je op woensdag 22 augustus naar Technopolis? Goeie keuze, want die dag tonen we in première de eerste twee afleveringen van 'Big Hero 6: De Serie'!

In het Lab, het Atelier én in de Makerij maken de gebruikelijke workshops plaats voor een hele reeks knotsgekke robotworkshops. Omdat de première van Big Hero 6 in ons auditorium plaatsvindt, staan er uitzonderlijk geen shows op het programma, maar onze tentoonstellingen blijven gewoon open!

Alle activiteiten, waaronder de première zijn in de prijs van je dagticket inbegrepen!

phone Woensdag 22 augustus 2018
img

Tentoonstellingen

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

img

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind vorig jaar introduceerden we al een reeks nieuwe opstellingen over digitale natuurbeleving in Xplora, niet veel later gevolgd door de tijdelijke thematentoonstelling Play the Light. Dat was echter nog maar het tipje van de ijsberg. Eind juni openden we Sport 2.0, een gloednieuwe tentoonstelling over sport en volgend jaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuw doe-concept in de tentoonstellingsruimte. 

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Workshops in het Lab

In het Lab (vanaf 8 jaar) ondervind je hoe het is om als wetenschapper experimenten uit te voeren.

Naar aanleiding van de lancering van 'Big Hero 6: De Serie' op woensdag 22 augustus maken de zomerworkshops in het Lab plaats voor twee robotworkshops. Bekijk het aangepaste dagprogramma op 22 augustus.

Een zomervakantie vol nieuwe uitdagingen in het Atelier

Laat je inspireren in ons Atelier (vanaf 8 jaar). Daar kan je terecht om met de tools van een echte doe-het-zelver je creativiteit de vrije loop te laten.

Tijdens de zomervakantie bieden we geen afzonderlijke workshops aan, maar stellen we je voor een reeks bijzondere uitdagingen. Aan jou de taak om met creatieve out-of-the-box oplossingen te bedenken en aan de slag te gaan met alle materialen in het Atelier! 

Naar aanleiding van de lancering van 'Big Hero 6: De Serie' op woensdag 22 augustus maken de zomeruitdagingen in het Atelier plaats voor de gloednieuwe workshop 'Artificiële intelligentie met TJ Bots'. Bekijk het aangepaste dagprogramma op 22 augustus.

Demo’s

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Shows

Tijdens deze verfrissende shows laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Omdat ons auditorium volledig voorbehouden is voor de lancering van de nieuwste hit van Disney Channel, staan er op 22 augustus uitzonderlijk geen shows op het programma. Bekijk het aangepaste dagprogramma van 22 augustus.

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Je vindt het volledige dagprogramma op de verticale schermen in de tentoonstellingsruimte. Bovendien worden alle wetenschapsshows en demo's voor aanvang omgeroepen. Zo hoef je niets te missen!

Download hier je grondplan!

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kunnen bovenstaande tijdstippen wijzigen.

phone Dit programma is geldig tijdig de zomervakantie, vanaf 30 juni tot en met 2 september.

Koop je tickets goedkoper online!

Online betaal je € 1 minder per ticket! Bovendien loop je zo je de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.