Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00
slide

Dagprogramma (23 april t.e.m. 28 juni)

Ook open op 1, 30 en 31 mei & 9 en 10 juni!

Met één dag kom je in Technopolis niet toe, zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod. Wil je tijdens je bezoek weten wat precies waar en wanneer plaatsvindt? Download dan nu onze app en maak je bezoek nog gemakkelijker! Technopolis is dagelijks open van 9u30 tot 17u, ook op zon-, feest- en brugdagen!

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app.

Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

img

Download nu de app via

Download app Technpoolis via App Store     Download app Technopolis via Google Play Store

 

Interactieve tentoonstellingen

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Kom jouw favoriete element ontdekken!

Show

Tijdens onze shows laten edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Demo's

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Workshops in het Lab

Het Lab is dagelijks open tijdens (korte) schoolvakanties en voor scholen (op reservatie). Uitzonderlijk is het Lab ook open op woensdag 1 mei, zaterdag 18 en zondag 19 mei, donderdag 30 en vrijdag 31 mei.

Workshop in het Atelier

Het Atelier is dagelijks open tijdens (korte) schoolvakanties en voor scholen (op reservatie). Uitzonderlijk is het Atelier ook open op woensdag 1 mei, donderdag 30 en vrijdag 31 mei.

Evenementen voor échte science lovers

We verwachten jou op een deze bijzondere evenementen in Technopolis! 

img

Finale Robocup Junior

Tijdens de finale van de robotwedstrijd Robocup Junior laten tientallen teams van jongeren (8 tot 18 j.) het beste van zichzelf zien. Zij nemen het - samen met hun zelfgebouwde robots - tegen elkaar op in de disciplines OnStage, Redden voor Beginners en Redden voor gevorderden. 

Als bezoeker kan je op vertoon van je toegangsbewijs (dagticket, abonnement...) gratis komen supporteren!

phone Zaterdag 18 mei, vanaf 9u30 met prijsruitreiking om 16u30
img

Boekvoorstelling 'Reis naar de sterren'

Wist je dat een raket de ruimte bereikt in minder dan 4 minuten? Of dat fruitvliegjes de eerste dieren in de ruimte waren?

Dat en nog veel meer ontdek je op de boekvoorstelling van 'Reis naar de sterren' van Lannoo. Via een interactieve quiz stellen Angelique Van Ombergen en Stijn Ilsen het boek graag aan je voor.

Na de voorstelling krijg je de mogelijkheid om gratis Technopolis te bezoeken.

Voordeel abonnees Technopolis: bij aankoop van het boek krijg je je ticket voor de boekvoorstelling terugbetaald!

phone Zondag 19 mei, van 13u30 tot 15u30

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen. Dit programma is geldig tot en met vrijdag 28 juni.

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.