Navigeer dropdown

Kom naar Technopolis en laat je keer op keer van je sokken blazen! Bij elk bezoek doe je nieuwe ontdekkingen. Met interactieve tentoonstellingen op maat van jong en oud, talloze workshops, shows en demo's, valt er bijzonder veel te beleven. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten om goed voorbereid aan je avontuur te beginnen.

Technopolis is open op zon- en feestdagen!

Ook op de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap (dinsdag 11 juli) en de nationale feestdag (vrijdag 21 juli) staan onze deuren wagenwijd open voor jou! Verken hieronder het rijkgevulde programma in Technopolis.

Workshops in het Atelier

In het Atelier (vanaf 6 jaar) kan je terecht om je creativiteit de vrije loop te laten. Het Atelier is uitzonderlijk gesloten op woensdag 28 juni.

Workshops in het Lab

In het Lab (vanaf 8 jaar) ondervind je hoe het is om als wetenschapper experimenten uit te voeren.

Shows

Hier laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Demo’s

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Interactieve tentoonstellingen

Onze interactieve opstellingen nodigen je uit om  met je neus in allerlei aspecten wetenschap en technologie te duiken. Kijken mag, aanraken moet! Fiets op een koord over de Grand Canyon in virtual reality, of in het écht en wel op een kabel 5 meter boven de grond, zet een vliegtuig op de grond, ontwerp een aerodynamische auto, maak een 360°-filmpje van jezelf of zet eens een rotsblok van 5 ton in beweging... met je pink! Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Je vindt het volledige dagprogramma op de verticale schermen in de tentoonstellingsruimte. Bovendien worden alle wetenschapsshows en demo's voor aanvang omgeroepen. Zo hoef je niets te missen!

Download hier je grondplan!

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kunnen bovenstaande tijdstippen wijzigen.

Dit programma is geldig tot en met vrijdag 30 juni.

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.