Technopolis is gesloten
slide

Dagprogramma

Goed voorbereid op wetenschapsavontuur

Met een dag kom je in Technopolis niet toe, zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod. Technopolis is dagelijks open van 9u30 tot 17u, ook op zon-, feest- en brugdagen!

Workshops in het Atelier

In het Atelier (vanaf 6 jaar) kan je terecht om je creativiteit de vrije loop te laten.

Workshops in het Lab

In het Lab (vanaf 8 jaar) ondervind je hoe het is om als wetenschapper experimenten uit te voeren. Het Lab is uitzonderlijk gesloten op zaterdag 23 juni.

Shows

Hier laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Demo's

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

img

CO2-ijs

Zet je schrap voor enkele spectaculaire proeven met CO2-ijs!

phone Zaterdag, zon- en feestdagen om 11u30, 13u30 en 16u30. Woensdag om 11u, 13u, 15u en 16u30. Op schooldagen om 11u, 12u30, 14u en 15u30.

Interactieve tentoonstellingen

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind vorig jaar introduceerden we al een reeks nieuwe opstellingen over digitale natuurbeleving in Xplora, niet veel later gevolgd door de tijdelijke thematentoonstelling Play the Light. Dat was echter nog maar het tipje van de ijsberg. Op 30 juni opent Sport 2.0, een gloednieuwe sporttentoonstelling, en in het najaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuw doe-concept in de tentoonstellingsruimte. 

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Je vindt het volledige dagprogramma op de verticale schermen in de tentoonstellingsruimte. Bovendien worden alle wetenschapsshows en demo's voor aanvang omgeroepen. Zo hoef je niets te missen!

Download hier je grondplan!

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kunnen bovenstaande tijdstippen wijzigen.

Dit programma is geldig tot en met vrijdag 29 juni.

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.