Technopolis is gesloten
slide

Dagprogramma

Geldig van 1 tot en met 26 oktober 2018

Met een dag kom je in Technopolis niet toe, zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod. Technopolis is dagelijks open van 9u30 tot 17u, ook op zondag. Van maandag 15 tot en met woensdag 17 oktober zijn we uitzonderlijk gesloten naar aanleiding van de STEM-dagen voor leerkrachten.

Interactieve tentoonstellingen

Alle tentoonstellingen zijn doorlopend open van maandag tot en met zondag, van 9u30 tot 17u.

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind dit jaar opent er nog een nieuwe tijdelijke thematentoonstelling rond muziek en we blijven niet stilzitten!

Volgend jaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuwe zone in de tentoonstellingsruimte. Daarnaast komt er ook een nieuwe zone ‘Puur’ die focust op enkele basismechanismes uit de fysica, en brengen we – in het kader van de verjaardag van Mendeljev – een gloednieuwe opstelling rond de Tabel van Mendeljev.

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Show

Tijdens onze shows laten edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Demo's

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Tijdelijk geen workshops in het Lab

Voorlopig bieden we geen workshops in het Lab aan. We zoeken naar een permanente oplossing, zodat het Lab zo snel mogelijk terug open kan. Sorry voor het ongemak!

Tijdelijk geen workshops in het Atelier

Ons Atelier is voorlopig een tijdje gesloten. Niet getreurd, tijdens de herfstvakantie openen we de deuren van het Atelier voor een gloednieuwe creatieve uitdaging!

 

Waar vind ik het dagprogramma tijdens mijn bezoek?

Je vindt het volledige dagprogramma op de verticale schermen in de tentoonstellingsruimte. Bovendien worden alle wetenschapsshows en demo's voor aanvang omgeroepen. Zo hoef je niets te missen!

Download hier je grondplan!

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kunnen bovenstaande tijdstippen wijzigen.

Dit programma is geldig tot en met vrijdag 26 oktober.

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.