Navigeer dropdown

In het Lab van Technopolis kan je écht met wetenschap experimenteren. Het is een state-of-the-art laboratorium dat werd voorzien met modern materiaal om veilig wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

Trek je labojas en handschoenen aan, zet een veiligheidsbril op je neus en ga als een echte wetenschapper aan de slag in ons Lab. Hier leef je je uit met leuke experimenten en chemische proefjes in één van onze workshops!

img

Glibberwormen

Leer zelf glibberwormen maken in ons Lab! Doe mee aan dit originele, leuke proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Elke woensdag van 15u tot 15u30. Op zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u.
img

Jouw eigen DNA

Wat is DNA nu eigenlijk, welke functie heeft het en... hoe ziet het eruit? Het is helemaal niet zo moeilijk om je eigen DNA zichtbaar te maken. Test het zelf eens uit!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Op zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u.
img

Het geheim van de zwarte stift

Is zwart eigenlijk wel een kleur? En wat is dat verborgen geheim van je zwarte stift? Kom het samen met ons ontdekken in het Lab!

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Op zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u.
img

Zanderig zout

Lap! Per ongeluk zand in mijn potje zout gedaan… Wat nu? Ik kan toch geen zand in mijn soep doen? Voer als een echte wetenschapper zelf een filtratie uit en haal zout en zand uit elkaar! 

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Op zaterdag en zondag van 12u30 tot 16u.

Praktisch

  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
  • Duur: 10 tot 20 minuten per workshop
  • Locatie: het Lab

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.