Technopolis is open
Van 9u30 tot 17u00

Workshops in het Lab

Ontmasker de EPO-gebruiker in de nieuwe workshop "Bloedbedrog"!

Het Lab is een state-of-the-art laboratorium dat werd voorzien met modern materiaal om veilig wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Trek je labojas en handschoenen aan, zet een veiligheidsbril op je neus en ga als een echte wetenschapper aan de slag in ons Lab. Hier leef je je uit met leuke experimenten en chemische proefjes! Tijdens deze zomervakantie leer je EPO-gebruikers te ontmaskeren in de gloednieuwe workshop "Bloedbedrog".

Robotworkshops in het Lab op 22 augustus!

img

Nieuw! Bloedbedrog

Hoe ontmasker je een sporter die EPO neemt? Door een bloedanalyse! Je krijgt van ons 4 stalen met (nep)bloed. Aan jou de bloedserieuze taak om aan de hand van de verhouding rode bloedcellen/plasma de valsspeler met de vinger te wijzen!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

Met de steun van de 4 Belgische NADO's.

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie, van 12u30 tot 16u
img

Drijvende tekening

Waarom een bord alleen maar gebruiken om je eten op te leggen als je er ook op kan tekenen?! Neem een paar stiften, teken enkele knotsgekke onderwaterbeesten en ontdek hoe en waarom je ze kan laten drijven!

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie van 12u30 tot 16u
img

Glibberwormen

Leer zelf glibberwormen maken in ons Lab! Doe mee aan dit originele, leuke proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie van 12u30 tot 16u
img

Het geheim van de zwarte stift

Is zwart eigenlijk wel een kleur? En wat is dat verborgen geheim van je zwarte stift? Kom het samen met ons ontdekken in het Lab!

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie van 12u30 tot 16u
img

Jouw eigen DNA

Wat is DNA nu eigenlijk, welke functie heeft het en... hoe maak je DNA met het blote oog zichtbaar? Voor dit boeiende experiment maak je gebruik van niets minder dan je eigen cellen! Geen zorgen, er komen geen naalden of scalpels bij te pas. Echt niet...

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie van 12u30 tot 16u

Praktisch

  • Doelgroep: vanaf 8 jaar
    Tikkeltje te jong voor een bepaalde workshop? Als mama, papa, oma, nonkel... (of een andere volwassene) je helpt, dan kan je ook deelnemen.
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
  • Duur: 10 tot 20 minuten per workshop
  • Locatie: het Lab

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Nieuwe demo 'Elektronenmicroscoop'

Gebiologeerd door onze workshops in het Lab? Dan is onze gloednieuwe demo 'Elektronenmicroscoop' vast en zeker iets voor jou!

Op het eerste zicht lijkt een haar of een veer niet zo interessant, maar wacht tot we het onder een elektronenmicroscoop leggen! Wedden dat je versteld staat van de prachtige structuren die tevoorschijn komen? 

phone Dagelijks tijdens de zomervakantie, van 12u tot 12u30 (onder voorbehoud)
img

Koop je tickets goedkoper online!

Online betaal je € 1 minder per ticket! Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.