Navigeer dropdown

In het Lab van Technopolis kan je écht met wetenschap experimenteren. Het is een state-of-the-art laboratorium dat werd voorzien met modern materiaal om veilig wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

Trek je labojas en handschoenen aan, zet een veiligheidsbril op je neus en ga als een echte wetenschapper aan de slag in ons Lab. Hier leef je je uit met leuke experimenten en chemische proefjes in één van onze workshops!

img

Test zonnecrème tijdens de zomervakantie!

Onderzoek deze zomer in ons Lab de werking van zonnecrème! Is zonnecrème echt nodig om ons te beschermen tegen de zon? Kunnen we dat zichtbaar maken? We vergelijken het verschil tussen een gewone crème en een echte zonnecrème.

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Tijdens de zomervakantie, vanaf 10 juli, alle dagen van 13u tot 16u.
img

Glibberwormen

Leer zelf glibberwormen maken in ons Lab! Doe mee aan dit originele, leuke proefje en neem het glibberige eindresultaat mee naar huis!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Alle dagen van 13u tot 16u.
img

Jouw eigen DNA

Wat is DNA nu eigenlijk, welke functie heeft het en... hoe ziet het eruit? Het is helemaal niet zo moeilijk om je eigen DNA zichtbaar te maken. Test het zelf eens uit!

Doelgroep: vanaf 10 jaar

phone Alle dagen van 13u tot 16u.
img

Het geheim van de zwarte stift

Is zwart eigenlijk wel een kleur? En wat is dat verborgen geheim van je zwarte stift? Kom het samen met ons ontdekken in het Lab!

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Alle dagen van 13u tot 16u.
img

Zanderig zout

Lap! Per ongeluk zand in mijn potje zout gedaan… Wat nu? Ik kan toch geen zand in mijn soep doen? Voer als een echte wetenschapper zelf een filtratie uit en haal zout en zand uit elkaar! 

Doelgroep: vanaf 8 jaar

phone Alle dagen van 13u tot 16u.

Praktisch

Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket
Duur: 10 tot 20 minuten per workshop
Locatie: het Lab

phone In juli en augustus, dagelijks van 13u tot 16u

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger jouw korting!

Technopolis wil je tijdens de zomervakantie verkoelen met verkwikkende kortingen die stijgen naarmate de temperatuur stijgt.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.