Technopolis is gesloten
slide

Praktisch

Kom goed voorbereid op bezoek

Hoe en wanneer bereik je ons?

We liggen vlak aan de afrit Mechelen-Zuid en hebben een ruime parking waarop je gratis parkeert. Zie hoe je ons bereikt.

phone 015 34 20 00 (op weekdagen) mail info@technopolis.be phone Technopolis is élke dag open van 9u30 tot 17u, ook op zon-, brug- en feestdagen. Technopolis is enkel GESLOTEN op kerst- en nieuwjaarsdag, de eerste volledige werkweek van september, op 10 september 2018 alsook 15, 16 en 17 oktober 2018.

Wat en voor wie?

Technopolis is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 van alles over wetenschap en technologie komen ontdekken.

Technopolis is géén museum, maar een doe-centrum! Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen.

Wat kan je op een dag beleven?

Wil je je bezoek he-le-maal tot in de puntjes voorbereiden?

Hoeveel kost een dagje Technopolis?

In de toegangsprijs zijn alle tentoonstellingen, demo’s, workshops en shows inbegrepen. 

img

Kom afkoelen in Technopolis!

Ben je de zon even beu of wil je dringend wat afkoelen? Dan is Technopolis dé geschikte plek voor jou! We houden onze tentoonstellingsruimte tijdens de zomermaanden lekker koel.

Merkte je het al?

We zijn bezig met GROTE werken in onze tentoonstellingsruimte! Eind vorig jaar introduceerden we al een reeks nieuwe opstellingen over digitale natuurbeleving in Xplora, niet veel later gevolgd door de tijdelijke thematentoonstelling Play the Light. Dat was echter nog maar het tipje van de ijsberg. Sinds juni is er Sport 2.0, een gloednieuwe tentoonstelling over sport aan en volgend jaar introduceren we voor 14-plussers een heel nieuw doe-concept in de tentoonstellingsruimte. 

Dat zijn heel mooie vooruitzichten, maar hierdoor zullen we in de komende periode heel wat opstellingen moeten verplaatsen en verwijderen. We doen er alles aan opdat je hiervan zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden.

phone Technopolis blijft dagelijks open, van 9u30 tot 17u

Toegankelijkheid

We willen iedereen een wetenschappe-leuke dag gunnen!
Je bent dus zeker van deze voorzieningen.

Groepsbezoek

Ben je van plan om met 15 personen of meer op bezoek te komen? Reserveer hier je bezoek dan op voorhand.

Monitoren en edutainers

Ontdekken, uitvinden en testen? Dat doe je het best zelf. Maar duikt er toch een vraag op, stel ze dan aan een van onze monitoren of edutainers! Je herkent ze aan hun rode Technopolis-hemd en hun passie voor wetenschap.

img

Bestel je tickets online

Loop de rij aan de kassa voorbij en gun jezelf meer tijd om te experimenteren!

Wist je dat?

  • Je tijd zit er op, maar heb je nog veel te ontdekken? Dan kom je toch gewoon terug! Wat denk je van een abonnement?

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.