Technopolis is gesloten
slide

De natuur gaat digitaal

Dichter bij de dieren kom je niet!

De natuur gaat digitaal! Aan de hand van een reeks high tech opstellingen zet Technopolis je digitaal tussen de dieren.

 

 

Ga op virtuele vogelsafari door het Zwin en breng via augmented reality padden, zeehonden en vleermuizen in veiligheid. En laat via de Shazam-technologie je beste imitaties horen van dierengeluiden, zodat je straks misschien wel met uilen of reeën kan praten! Dichter bij de dieren kom je niet! En omdat ‘natuur’ meer is dan dieren alleen, ga je ook aan de slag met hout. 

De natuur gaat digitaal!

img

Laat het beest in je horen

Iedereen doet wel eens een dier na. Maar meestal kom je niet verder dan oe-oe-a-a of waf-waf. Kruip daarom eens écht in de huid van een dier en leer de juiste techniek om het geluid na te bootsen. Zou dat dier in jouw imitatie de roep van een soortgenoot kunnen herkennen? Dan zie je het voor jou in 3D verschijnen!

img

Toon de dieren de weg

Drie dieren zoeken koortsachtig naar een veilige plek om uit te rusten. Help jij hen? Richt de tablet op de gewonde pad, de grijze zeehond en de wimpervleermuis en zie hen via augmented reality tot leven komen! Wijs hen vervolgens de weg in hun virtuele omgeving. Is jouw dier in veiligheid? Maak er dan een foto van en deel die op de sociale media.

img

Virtueel vogelspotten

Kruip in de virtuele uitkijktoren van natuurreservaat het Zwin en ga op virtuele vogelsafari. Vogels tsjilpen erop los rondom je. Kijk goed om je heen zodat je er geen mist. Kijk naar boven, onder, links en rechts om de zes vogels te ontdekken.

img

Uit welk hout gesneden

Vroeg je je ooit af uit welke houtsoort een product bestaat? Test je kennis in deze electro-opstelling. Je krijgt eik, zachte berk en kastanje. Verbind die met het juiste eindproduct: Engels hekwerk, vaten en betulinezuur. En weet je ook waaróm die houtsoorten net daarvoor worden gebruikt? Spelenderwijs ontdek je al hun eigenschappen.

Deze opstellingen kwamen tot stand dankzij

Dagprogramma

Plan je een bezoek aan Technopolis? Een goeie tip: verken op voorhand het volledige programma. Zo weet je perfect wat je waar en wanneer kan ontdekken op de dag van jouw bezoek!

Praktisch

  • Doelgroep: 8- tot 14-jarigen
  • Prijs: gratis, inbegrepen in je dagticket van Technopolis
  • Locatie: in Xplora

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket. Bovendien loop je zo de rij aan de kassa voorbij en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.