Navigeer dropdown

Bottleflips? Supertof, maar zo 2016! Deze paasvakantie komen we op de proppen met een nieuwe rage die gestoeld is op wetenschappelijke principes: de Egg hop challenge! Post een filmpje van je eigen Egg hop challenge op je Facebookpagina en krijg een gratis ticket voor de paasvakantie. Bekijk het filmpje hieronder als voorbeeld.

img

Wat heb je nodig?

  • 2 borrelglaasjes
  • 1 hardgekookt eitje 
img

Wat gebeurt er?

Door vanaf een vijftal centimeter kort en krachtig nét tussen het ei en het glas te blazen, pers je de lucht tussen het ei en het glas en verhoog je de druk in het glas.  Als gevolg van die drukverhoging, wordt het ei uit het glas geduwd. Afhankelijk van hoe hard je blaast en vanuit welke hoek, vliegt het ei verder of minder ver weg.

 

Tip!

Probeer zelf eens verschillende types borrelglaasjes uit. Het experiment werkt het best met borrelglaasjes met een kleine inhoud, dan wordt de druk in het glas het grootst. Een dikke, afgeronde rand maakt het makkelijker om lucht naar binnen te persen.

Filmpje gepost en gratis ticket op zak?

Ontdek wat er allemaal op 1 dag in Technopolis te beleven valt. Zo ga je goed voorbereid op wetenschapsavontuur!

Post je filmpje op je Facebookpagina, tag Technopolis en krijg een gratis ticket voor de paasvakantie!

Wedstrijdvoorwaarden

  • 1 online ticket per ingestuurd filmpje voor volwassene. Ticket enkel geldig van 1 april 2017 tot en met 17 april 2017.
  • Niet cumuleerbaar met andere acties en/of kortingen. Niet inruilbaar voor contanten of geschenkbonnen.
  • Het ticket wordt de eerstvolgende werkdag toegezonden per mail. 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.