Navigeer dropdown

Handige dames aan de slag op 28 augustus in Technopolis! Alleen maar de ladder vasthouden tijdens het klussen? Als vrouw heb jij heel wat meer in je mars, toch? Gewapend met wat doe-het-zelf-basiskennis en het juiste gereedschap hang je vlot zelf een wandplank op, herstel je in één-twee-drie een lekkende kraan, plamuur je je barsten weg, kit je de doucherand af, en metsel je een muurtje dat tegen élke windstoot kan.

Kom de klusdiva in jezelf ontdekken tijdens Women@Work in Technopolis. En schaaf samen met je vriendinnen je kluscapaciteiten bij tijdens leuke workshops. Ook presentatrice Hanne Troonbeeckx is van de partij en geeft graag het goede voorbeeld. En wees gerust: ervaring is niet vereist.

Bewaren

Praktisch                                                                     

 • Op zondag 28 augustus vanaf 9.30u tot 17u. 
 • De toegang tot Women@Work (3 workshops met materiaal, koffie en taart) is inbegrepen in je Technopolis-toegangsticket voor die dag.
 • Je betaalt €16,00 per persoon. KVLV-leden en Technopolis-abonnees betalen €14,00 per persoon. 
 • Women@Work is exclusief voor vrouwen vanaf 18 jaar.  Natuurlijk mogen partners en kinderen ook meekomen - terwijl jij klust, bezoeken zij Technopolis.    
 • Hoe ziet je dag eruit?
  • 9u30: deuren open
  • 11u00-12u30: Workshop 1
  • 12u30-13u15: Lunch
  • 13u15-14u45: Workshop 2
  • 14u45-15u15: Pauze (koffie met taart)
  • 15u15-16u45: Workshop 3   

En vergeet tussendoor Technopolis niet te bezoeken!                                                                                                          

Workshops

W1: Nooit meer pech - onderhoud voor je wagen

Nooit meer in pech staan met je wagen? Dat start met een regelmatig onderhoud van alle onderdelen. En neen, daarvoor hoef je voortaan niet meer naar de garage. Tijdens deze workshop van de Spectrumschool leer je vlot de olie, ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, banden en batterij controleren.

Voor deze workshop trek je best niet jouw mooiste outfit aan.

Thema: auto.

Aangeboden door: Spectrumschool Deurne

W2: Bouwen voor beginners - metsel een muurtje

Zelf een muurtje metselen? Waarom niet? Deftig mortel opscheppen met het truweel, die in één vloeiende beweging neerleggen en er zorgvuldig de bakstenen op plaatsen: tijdens de workshop van VTS Sint-Niklaas leer je de kneepjes van het metsel-vak en ontdek je dat vrouwen er best hun mannetje in kunnen staan.

Thema: bouw

Aangeboden door: VTS Sint-Niklaas

W3: Eerste hulp bij fietspech - zelf je fiets herstellen

Je fiets repareren? Dat doe je voortaan zelf. Van een lekke band tot een nieuwe ketting: deze workshop overlaadt je met wist-je-datjes die je fietspech helpen vermijden en zelf te verhelpen.

Thema: fiets

Aangeboden door Pervélo

W4: Knutselen in huis - werken met gipsplaat

Van één kamer er twee maken of een lelijke muur verbergen? Na deze workshop plaats jij in een handomdraai zelf een tussen- of voorzetwand: je leert gipsplaten snijden, bevestigen en afwerken. Verankeren in moeilijke materialen? Geen probleem. Je leert alle kneepjes van het vak.

Thema: gereedschappen

Aangeboden door: Van Den Broeck-Prolians

W5: Klussen voor beginners - Aan de slag met de boormachine

Een schilderij, wandrek of douchemandje: om ze op te hangen, moet je de boormachine bovenhalen. Maar welke: de handboor of de klopboor? En heb je een hout-, steen- of diamantboortje nodig? Na deze workshop heeft een boormachine geen geheimen meer voor jou en boor je probleemloos zélf een gaatje in de muur.

Thema: gereedschappen

Aangeboden door: Vormingplus regio Mechelen

W6:Hamertje, zaagske, beiteltje - maak je eigen kruiden- of opbergbakje

Zaag en beitel in de aanslag en creëer er maar op los. Tijdens deze workshop van Encora leer je mooi recht zagen, een houtbeitel hanteren, nagelen, lijmen en vijlen. Het resultaat? Een knap massief houten bakje – aan jou de keuze of je er een kruiden- of opbergbakje van maakt.

Thema: hout

Aangeboden door: Encora, Centrum voor Volwassenonderwijs 

W7: Zin om eens écht te zagen dames?!

Daag jezelf uit en neem de figuurzaag in de hand.
Een rechte plank zagen is één ding, een vorm uitzagen een ander. En toch hoeft dat je niet af te schrikken: KVLV leert je maar wat graag figuurzagen. En hoe? Op het einde van de rit maak jij van een stuk hout een knappe magneet.

Thema: hout

Aangeboden door: KVLV, Vrouwen met Vaart

W8: Maak je eigen uniek nachtlampje met USB-lader

Maak je eigen ontwerp of kies een sjabloon uit voor jouw nachtlampje. Met behulp van hypermoderne technieken wordt jouw ontwerp automatisch uitgesneden.

Thema: hout

Aangeboden door: Technopolis en Designyourown

W9:Lang leve elektro - slimme onderhouds- en reparatietips

Je beeldt het je niet in: elektrische apparaten gaan steeds sneller stuk. Gelukkig kun je die trend doorbreken: KVLV trommelde een reparateur voor je op die je overlaadt met slimme aankoop- en onderhoudstips en die je klein elektro – zoals mixers, haardrogers en strijkijzers – leert herstellen.

Thema: klussen allerlei

Aangeboden door: KVLV, Vrouwen met Vaart

W10: De echte doe-het-zelver - herstel elektro, sanitair en gyproc

Een lekkende wc? Nood aan een extra stopcontact? Of een gat in de muur? Na deze doe-het-zelf-workshop neem jij thuis alle klusjes voor je rekening. De VDAB-experts tonen je de juiste technieken en materialen en kronen je na afloop tot doe-het-zelf-kampioen.

Thema: klussen allerlei

Aangeboden door: VDAB Mechelen

W11: Huishoudelijk praktisch - waterverzachter en regenwaterfilter plaatsen?

Het lange leven van huishoudtoestellen, zoals een koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasmachine? Het geheim schuilt in de waterkwaliteit. En die krik je na deze workshop gemakkelijk zelf op. Je leert een waterverzachter plaatsen om kalkaanslag tegen te gaan. En je leert een regenwaterfilter installeren om hemelwater te filteren voor gebruik.

Thema: sanitair

Aangeboden door: Easykit

W12: Waterpret voor gevorderden - plaats zelf een wastafel

Tijd om de badkamer een facelift te geven? Dat doe je toch gewoon zelf! Encora leert je tijdens deze workshop hoe je een wastafel op een betegelde ondergrond vervangt. En omdat geen enkele vrouw houdt van half werk, nemen jullie meteen ook het kraanwerk en de afvoer voor jullie rekening.

Thema: sanitair

Aangeboden door: Encora, Centrum voor Volwassenenonderwijs

W13: Laagje lak - meubels schilderen

Verzot op een retro of vintage interieur? Encora toont je hoe je oude meubels weer opfrist. Eerst bereiden we de ondergrond voor en dan volgt het echte werk: de lakverf mooi egaal aanbrengen. Benieuwd welk pareltje jij tot leven wekt.

Thema: schildertechnieken

Aangeboden door: Encora, Centrum voor Volwassenonderwijs

W14: Van afval tot decoratiestuk - Aan de slag met pallethout

Je kunt er vlot stukgoederen mee vervoeren, maar je kunt met het hout van palletten nóg heel wat doen – mooie decoratieve stukken maken, bijvoorbeeld. Tijdens deze creatieve workshop van Xooly neem je zaag, boor en schroevendraaier in de hand en tover je het pallethout om tot een knappe spiegel.

Thema: upcycling

Aangeboden door: Xooly

W15: Plug in baby - vervang stopcontacten en schakelaars

Liever een dimmer dan die oude schakelaar, of een handige USB-lader in plaats van een gewoon stopcontact? Wat houd je tegen? Na deze workshop laat je je niet meer afschrikken door het kluswerk dat daarbij komt kijken – zelfs het binnenwerk vervangen doe je straks in een handomdraai. Moeilijk is het niet, je moet gewoon weten hoe.

Thema: elektriciteit

Aangeboden door Easykit

W16: Zonnetje in huis - zonnepanelen plaatsen

Wist je dat je vlot zelf zonnepanelen kunt plaatsen en aansluiten? Deze workshop toont je hoe verbazend eenvoudig het is. Zo houdt niets je nog tegen het dak op te kruipen en jezelf een flinke besparing op je energiefactuur te gunnen.

Thema: elektriciteit

Aangeboden door: Easykit

W17: Lang, langer, langst - maak een verlengsnoer

Je huis vol met stopcontacten hangen is één optie. Een handig verlengsnoer gebruiken, een andere. Encora leert je er zelf één te maken. Ga aan de slag met een geaarde stekker, elektriciteitssnoer, schroevendraaier, knip- en striptang … en rol voortaan je eigen verlengsnoer uit.

Thema: elektriciteit

Aangeboden door: Encora, Centrum voor volwassenonderwijs

In samenwerking met: 

                                                          

 

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.