Navigeer dropdown

Op vrijdag 10 november is het eindelijk weer zover: dan vieren we feest op de Internationale Science Center Dag! En dit jaar tonen we jou dat wetenschap en humor voor elkaar geboren zijn. Kom op 10 november naar onze Science Comedy Night, en lach je een breuk met comedy-toppers zoals Lieven Scheire, Jeroen Baert, Julia Cramer en Michaël Van Damme. Een work-out voor brein en lachspieren dus!

Wat staat er op het programma?

De Science Comedy Night op 10 november in Technopolis wordt een wetenschappelijke topavond van formaat! Zeven kanjers van comedians serveren je wetenschappelijk verantwoorde humor, en kruiden af met geniale invallen en verrassende wendingen.

Nerd? Antinerd? Maakt niet uit. De Science Comedy Night is er voor iedereen. De mentale work-out op vrijdagavond traint je brein en stretcht je lachspieren. Je rot amuseren én slimmer buitengaan? Zo hebben we het graag bij Technopolis.

Wat staat er op het programma?

Welke toppers we strikten voor deze avond? Om er maar enkele te noemen: wiskundefreak David Eelbode, improvisatietalent Jeroen Baert, quantum freak Julia Cramer en experimenteel humoroloog Michaël Van Damme. Klasse dus op het podium! Nóg redenen nodig om te komen? Lieven Scheire, edutainer van de bovenste plank, praat alles aan elkaar. En we verrassen je met een mysteryguest. Benieuwd wie je verrast op de Science Comedy Night? Zet je schrap voor deze toppers:

Lieven Scheire

Moeten we Lieven Scheire eigenlijk nog voorstellen? De sympathieke fysicus is bekend van Neveneffecten, Willy’s en Marjetten en wetenschapsprogramma’s als Scheire en de Schepping en de Schuur van Scheire. Hij is een geliefde stand-upcomedian en presenteert, modereert en animeert congressen en events. Dus ook onze Science Comedy Night. Niet te missen!

Jeroen Baert

Jeroen is overdag ingenieur slash computerwetenschapper. Net zoals de meesten van zijn leeftijd is hij 29. ’s Avonds ontpopt hij zich tot een rasechte comedian. Met meer dan 10 jaar improvisatie-ervaring op de teller, garandeert hij een passage die je nog lang bijblijft.

 

Quinten Friederichs

Deze jonge Antwerpenaar deed ooit een vrouw zo hard lachen dat ze een astma-aanval kreeg. Tijdens de Science Comedy Night belooft hij het iets rustiger te houden. Quinten haalde de halve finale in de Utrechtse wedstrijd Comedy Talent Award en deed dat nog eens over tijdens de Gentse Lunatics Comedy Award-wedstrijd. Op 10 november zet hij zijn wetenschappelijke passie voor ons op het menu: economie. Volgens hem ‘het kleine broertje van de ‘harde’ wetenschap, dat toch in een veel mooiere auto rijdt’. Dat belooft!

 

Julia Cramer

 

De quantumfysica is de basis voor technologie van de toekomst: quantum computers en quantum netwerken. Julia is gepromoveerd in Delft op quantumrekenen met deeltjes in diamant. Ze heeft haar diamanten quantumcomputer dan ook altijd bij zich: aan haar vinger. Hij werkt nog niet, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Ze hoopt dat de wetenschappers bij QuTech in Delft dit zo snel mogelijk fiksen en zorgt ondertussen als outreach coordinator voor quantumdraagvlak bij het publiek. Om dit zo goed mogelijk aan te pakken onderzoekt ze wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Ze staat regelmatig op het podium om iedereen een Crash Course Quantum te geven. Zet 10 november al je intuïtie overboord om Einstein voorbij te streven en je klaar te maken voor de technologie van de toekomst.

David Eelbode

David Eelbode geeft al 8 jaar les aan de UA. Zelf ontkent hij dat stellig, en ‘zou hij het niet eens 24 uur aan één stuk volhouden’. David is een wiskundige in hart en nieren, maar geen nood: hij beloofde om ‘de abstractie tot een absoluut extremum te beperken’. Ontdek of hij daarin slaagt op de Science Comedy Night!

Michaël Van Damme

Michaël is een experimenteel psycholoog. Met een passie voor humor en een rugzak vol improcomedy, cabaret en stand-up. Hij geeft ook comedyworkshops. Die omschrijft Lieven Scheire zo: “Als je niet lacht, legt hij je gewoon uit waarom het grappig was.” Benieuwd naar 10 november!

Mystery guest

Wie deze kanjer is, houden we voorlopig nog even geheim. Dat je hem niet mag missen staat wél vast. Benieuwd?

Dorst gekregen van het lachen?

Onze edutainers bieden je een gratis drankje aan. Te drinken op eigen risico, want ze brouwden het zelf. Voor en na de voorstelling les je je dorst tegen democratische prijzen.

Praktisch

  • Enkel online ticketverkoop. Je kan geen tickets aan de kassa aankopen, dus wees er snel bij!
  • Datum en tijdstip: vrijdag 10 november 2017, van 20 tot 22 uur (met pauze)  
  • Prijs: € 12,50 per persoon  / € 10 per abonnee (inclusief gratis welkomstdrankje)
  • Doelgroep: iedereen is welkom, maar aangeraden leeftijd is 16+. Niet omdat de inhoud niet voor kinderoren bestemd is, maar omdat bepaalde wetenschappelijke concepten voor de meeste kinderen/prille tieners wellicht nog moeilijk te vatten zijn.
  • Locatie: Technopolis - zaal Einstein

Object reference not set to an instance of an object.

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.