Technopolis is gesloten
slide

Kom langs op de Mini Maker Faire in Gent

Creëer er met ons op 4 en 5 mei custom game controllers!

Creatieve geesten en gekke doe-het-zelvers uit zowat alle uithoeken van Vlaanderen verzamelen binnenkort op één plek: de Mini Maker Faire in Gent. Van 3 tot en met 5 mei kruipen ze uit hun garage, kot of werkplaats om aan de buitenwereld te tonen tot welke geniale creaties ze in staat zijn. Ook Technopolis is van de partij! Op de Maker Faire gunnen we je een blik op onze toekomstige zone voor makers vanaf 14 jaar.

Dit zie en doe je op de Maker Faire

Eerst en vooral geef je er je ogen de kost! Overal waar je kijkt, kom je waanzinnig coole uitvindingen tegen. Daarnaast kan je er ook deelnemen aan talrijke workshops en inspiratie opdoen tijdens lezingen.

Ook 's avonds kan de pret niet op! Op vrijdagavond is het lachen en brullen met Henk Rijckaert tijdens de Maker Faire comedy night. De avond nadien kan je genieten van maker talks met o.a. Lieven Scheire.

phone De Maker Faire vindt plaats van vrijdagavond 3 tot en met zondag 5 mei.

Dit zie en doe je op de stand van Technopolis

We gunnen je een blik op de plannen voor onze zone voor 14-plussers. Omdat de zone een tweede thuis wordt voor creatieve denkers en makers, gaan we op de Technopolis-stand al meteen aan de slag.

Creëer, programmeer en test samen met ons custom game controllers op basis van Arduino. Voorkennis is niet nodig, maar kan nooit kwaad. Voel je zeker niet verplicht om de meest voor de hand liggende methodes te gebruiken. Wie weten steken wij wel iets op van jou!

Daarnaast geven we een demo over lithiumbatterijen: onmisbaar voor elke maker die er vroeg of laat mee aan de slag gaat. We laten zien hoe zo een batterij werkt, wat het verschil is tussen oplaadbaar en niet oplaadbaar en wat gebeurt er bij een lithiumbatterijbrand. (Spoiler alert: ga niet blussen met water!)

phone Technopolis is van de partij op zaterdag 4 en zondag 5 mei, tussen 10u en 18u
img

Praktisch

  • Je kan je tickets online kopen of aan de kassa. Neem een kijkje naar de tarieven.
  • Er is ook een Maker Café en omdat je van maken honger krijgt: foodtrucks
  • De Maker Faire vindt plaats in de Meubelfabriek in Gent
phone De Maker Faire vindt plaats van vrijdagavond 3 tot en met zondag 5 mei. Technopolis is op zaterdag 4 en zondag 5 mei van de partij.

Koop je tickets voor de Maker Faire online

Het is nog even aftellen naar de Maker Faire, maar je kan nu al online een dagticket, weekendticket en/of avondticket kopen. Zo ben je de wachtrijen aan de kassa te slim af en bespaar je € 2 per ticket!

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.