Technopolis is gesloten

Technopolis presenteert: Science Comedy Night

Oeps, sorry... Alle tickets zijn uitverkocht!

Op zaterdag 10 november is het eindelijk weer zover: dan vieren we de Internationale Science Center Dag! Ook dit jaar tonen we jou dat wetenschap en humor voor elkaar geboren zijn tijdens onze tweede Science Comedy Night. Kom naar Technopolis en lach je een breuk met comedy-toppers zoals Jeroen Baert, Henk Rijckaert, Begijn Le Bleu en Aniek Ivens. Een work-out voor brein en lachspieren dus! Hopelijk heb je je tickets al, want de Science Comedy Night is volledig uitverkocht!

Wat staat er op het programma? (Sorry, tickets zijn uitverkocht!)

De tweede Science Comedy Night op 10 november in Technopolis wordt opnieuw een wetenschappelijke topavond van formaat! Zeven kanjers van comedians serveren je wetenschappelijk verantwoorde humor, en kruiden af met geniale invallen en verrassende wendingen. Dit jaar experimenteren ze ook met een vleugje impro! 

Nerd? Antinerd? Maakt niet uit. De Science Comedy Night is er voor iedereen. De mentale work-out op zaterdagavond traint je brein en stretcht je lachspieren. Je rot amuseren én slimmer buitengaan? Zo hebben we het graag bij Technopolis.

Welke toppers we strikten voor deze avond? Om er maar enkele te noemen: maker en uitvinder in z'n eigen kot Henk Rijckaert, "foute" vogelaar Begijn Le Bleu en evolutionair ecologe Aniek Ivens. Jeroen Baert, gewapend met niets meer dan zijn gevoel voor humor en een knappe knobbel à la Bruce Wayne, praat alles aan elkaar.

Warm je lachspieren op voor deze kleppers!

img

Jeroen Baert (MC)

Zoals de meeste mensen van zijn leeftijd is Jeroen 30. Overdag is hij een doodnormale ingenieur / computerwetenschapper. ‘s Avonds verandert hij Bruce Wayne-gewijs in zijn ongemaskerde alter ego Jeroen Baert – een onwaarschijnlijk leep pseudoniem, hij weet het. Humor is zijn wapen, dames in nood zijn zijn dames in nood en meer dan twee eenheden alcohol zijn kryptoniet.

Wie er vorig jaar bij was, herinnert zich vast nog Jeroen’s denderende doortocht over het dark web en hoe dat uw internet zal redden. Of toch op zijn minst de grappige honden- en kattenfoto’s in zijn presentatie. Dit jaar is hij jouw gastheer van dienst en praat hij op geheel eigenwijze wijze de avond aan elkaar.

 

img

Henk Rijckaert (try-out)

Henk is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy, soms televisie, en voor de
rest: heel veel in zijn kot. Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Binnenkort komt Henk uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

Tijdens onze Science Comedy Night krijgt u alvast een voorsmaakje van wat Henk’s nieuwe show in petto heeft!

img

Begijn Le Bleu

Begijn werd bekend door het televisieprogramma Foute Vrienden, presenteerde het kinderprogramma Taarten van Begijn en schreef een boek over wielrennen. Als hij tussendoor nog wat tijd heeft, vult hij zalen met zijn spetterende comedyshows.

Sinds eind 2017 maakt Begijn ook furore als BV – bekende vogelspotter – met ‘Fwiet! Fwiet’, zijn podcast over vogels in de Lage Landen. Hou je vast voor de beste comedy van Begijn Le Bleu!

img

Aniek Ivens

Aniek is evolutionair ecoloog aan de Vrij Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar biologische ‘samenwerkingen’, zoals mieren in een kolonie of bacteriën die een coöperatie vormen met onze darmen. In haar vrije tijd is Aniek te vinden als enthousiasteling in het improvisatietheater.

Tijdens onze Science Comedy Night brengt ze haar solo-show ‘Dr. Aniek ontdekt’, waarin ze het publiek doorheen het leven van een nieuw organisme begeleidt, waarbij je je telkens weer zal afvragen waar de feiten stoppen en de fictie begint.

img

Robbe Tanghe

Tijdens de eerste editie van de Science Comedy Night werd Robbe als kersverse edutainer bij Technopolis voor de leeuwen gegooid, gewapend met niets meer dan… een ukelele. Zijn passage werd gesmaakt door een laaiend enthousiast publiek en het comedy-virus kreeg hem te pakken.

Omdat ons nerd-publiek snakt naar méér science comedy, konden we niet anders dan deze man opnieuw het podium op te schoppen, in de hoop dat het virus uitbreekt over het ganse land. Hou je klaar en smeer je stembanden alvast, want Robbe weet als geen ander de gekste wetenschappelijke experimenten om te buigen tot heerlijke meezingers!

img

Emmanuel Jehin

Wie heeft het niet gehoord, dat geestige nieuwsbericht dat een team van Luikse onderzoekers een nieuw zonnestelsel ontdekte en het de ludieke naam TRAPPIST-1 gaf?

Emmanuel is één van die ontdekkers en vertelt maar wat graag over zijn tripjes naar de Chileense woestijn om daar te jagen op exoplaneten - onder het genot van een goed Belgisch biertje natuurlijk. En wat dacht je van hun nieuwe project: SPECULOOS?

Goed om op voorhand te weten: Emmanuels act is in het Engels.

img

Jente Ottenburghs

Van jongs af was Jente gefascineerd door de natuur. Het was dan ook geen verrassing dat hij aan een opleiding tot bioloog begon. Biologie leent zich ook perfect voor comedy en tijdens zijn Master aan de Universiteit Antwerpen zette Jente zijn eerste stappen als stand-up comedian.

Uiteindelijk koos hij toch voor de wetenschap en behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) met onderzoek naar de evolutie van ganzen. Een onderwerp dat hij nu verder uitvogelt aan de Uppsala Universiteit in Zweden. Maar de stand-up comedy microbe is nog niet verdwenen. Regelmatig kruipt Jente terug het podium op om grapjes te maken over biologie en vooral ganzen.

img

Praktisch

  • Alle tickets zijn reeds uitverkocht!
  • Doelgroep: iedereen is welkom, maar de aangeraden leeftijd is 16+. Niet omdat de inhoud niet voor kinderoren bestemd is, maar omdat bepaalde wetenschappelijke concepten voor de meeste kinderen/prille tieners wellicht nog moeilijk te vatten zijn. Houd er best ook rekening mee dat de act van Emmanuel Jehin in het Engels is.
  • Locatie: in zaal Einstein (Technopolis)
phone Zaterdag 10 november 2018, vanaf 20u (met pauze)

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.