Navigeer dropdown

Stationschef Kor heeft hulp nodig bij het samenstellen van de trein in het sorteerstation.

 

Door logisch na te denken, krijg jij de trein vast in de juiste volgorde op het juiste spoor gezet!

undefined

Met de pijltjestoetsen van je toetsenbord - pijltje links en pijltje rechts - kan je de locomotief vooruit of achteruit doen rijden.

undefined

Om je treintje samen te stellen, moet je wagonnetjes aan je locomotief hangen. Dat doe je door met je locomotief of treintje een wagonnetje aan te tikken. Kom je nu met je muis over je treintje, dan zie je een groene schakel tussen alle aangekoppelde wagonnetjes. Om die koppeling ongedaan te maken, hoef je enkel op de schakel te klikken met je muis. De schakel wordt nu rood en de verbinding is verbroken.

undefined

Opgelet, je kan geen wagonnetjes loskoppelen als je op een wissel staat. De rode pijlen zijn wissels. De pijltjes duiden aan in welke richting de wissel staat. Je treintje volgt altijd de richting van de wissel. Door op een wissel te klikken met je muis, kan je de richting van de wissel veranderen. Dat zal je moeten doen om van het ene spoor naar het andere te rijden.

undefined

Door wagonnetjes aan en los te koppelen en de wissels te verzetten, moet je een treintje samenstellen in de exacte volgorde die stationschef Kor opgeeft. Let er wel op dat stationschef Kor de samenstelling opsomt van links naar rechts, de eerste komt dus uiterst links te staan.

 

 

Ben je bezoeker, leerkracht of geïnteresseerd in evenementen? Switch hier naar een aanbod op maat.